Showbiz

#clint eastwood #cineast #palm d'or onorific #cannes

Clint Eastwood - Palm d'Or pentru intreaga cariera

Cineastul american Clint Eastwood a fost distins miercuri seara la Paris cu premiul Palme d’Or pentru intreaga cariera, informeaza Variety.

Actorul regizorul si producatorul de film a primit premiul onorific in cadrul unei conferinte de presa. “Sunt foarte, foarte flatat ca m-ati ales pentru acest premiu”, a spus Clint Eastwood, care a multumit apoi cineastilor francezi pentru sprijinul acordat de-alungul anilor.

“Cand am facut primul film, cineastii si criticii francezi m-au incurajat, in timp ce in America toata lumea era reticenta . Franta este prima tara din lume care considera cinematografia o forma de arta”, a adaugat Eastwood in timpul discursului de multumire .

Motivul pentru care Clint Eastwood a primit premiul onorific cu mai bine de trei luni inaintea desfasurarii Festivalului de Film de la Cannes este faptul ca cineastul va fi ocupat in acea perioada cu filmarile la cel mai recent film al sau, un lungmetraj inspirat din viata lui Nelson Mandela . Eastwood s-a aflat recent la Paris pentru a-si promova productia Gran Torino, lansata recent in cinematografele din Franta.

In istoria Festivalului de Film de la Cannes un singur cineast a mai primit Palm D’Or-ul onorific: Ingmar Bergman in 1997.

Urmareste trailerul filmului Gran Torino, care va avea premiera in cinematografele de la noi pe 17 aprilie.



Daca vrei sa afli mai multe si sa fii la curent cu ce au mai facut vedetele din lumea filmului, aboneaza-te la Newsletterul Cinema.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea