Showbiz

#cinematograf #digital #oradea #europa #marian #crisan #megatron

Cinematograf digital, din toamna in Oradea

Compania britanica The Light, specializata in operarea de cinematografe , va lansa in luna noiembrie, la Oradea , un multiplex echipat digital, al doilea din Europa, dupa cel din Bucuresti, informeaza NewsIn.

The Light a prezentat ieri seara, la Oradea, intregul proiect. La eveniment a luat parte si regizorul Marian Crisan, castigatorul premiului Palm D’or pentru scurtmetraj de anul acesta. Filmul regizorului, Megratron, va fi primul care va rula in noile cinematografe.

John Sullivan, unul dintre fondatorii companiei, a anuntat ca inaugurarea face parte din campania de lansare in romania a primelor cinematografe digitale din Europa.

Multiplexul va fi gazduit de Tiago Mall, va avea opt ecrane si 1.100 de locuri. Acesta va permite o experienta audio vizuala diferita, datorita calitatii si claritatii exceptionale a redarii imaginii.

"Ne asteptam ca The Light sa fie o ancora de baza pentru Tiago Mall. Am gasit in Romania un interes pronuntat pentru film, care in combinatie cu o oferta spectaculoasa de cinema, poate fi adaptat intr-un program accesibil tuturor buzunarelor. Obiectivul nostru este de a avea cel putin 500.000 de spectatori anual", a declarat Keith Pullinger, fondator The Light.

Let's go digital la Oradea

In cadrul evenimentului de joi seara, reprezentantul Festivalului International de Film Transilvania, Mihai Gligor, a anuntat un parteneriat intre TIFF si The Light, care-si propune sa organizeze o scoala de vara pentru liceenii din Oradea - Lets go digital.

"In urma unei selectii, 40 de tineri din Oradea vor avea ocazia sa faca filme despre cartierele lor, iar in toamna, filmele vor rula in cinematografele The Light", a declarat Mihai Gligor.

Tinerii vor fi instruiti de profesori de la Academia de Film si vor primi echipament complet, de ultima ora,  pentru realizarea filmelor.

Daca vrei sa afli mai multe si sa fii la curent cu ce au mai facut vedetele din lumea filmului, aboneaza-te la Newsletterul Cinema.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea