Showbiz

#pop

Celine Dion - cel mai prost cover din lume

Celebra cantareata Celine Dion a fost "onorata" cu un premiu de toata frumusetea, si anume cel pentru " cel mai prost cover din lume", conform revistei muzicale Total Guitar.

Celine Dion s-a pricopsit cu acest premiu in urma preluarii melodiei "You Shook Me All Night Long" a trupei AC/DC, pe care artista a interpretat-o la un show sustinut in Las Vegas, in duet cu Anastacia.

Cei de la Total Guitar au caracterizat aceasta preluare drept o ofensa adusa muzicii, o adevarata profanare a genului rock. Stephen Lawson, editor la Total Guitar a afirmat ca cele mai bune coveruri sunt cele care reprezinta alegeri inedite si in care cel care le preia aduce o schimbare semnificativa.

Sugababes si Westlife in acelasi top cu Celine Dion

Celine nu a fost singura care a primit un astfel de premiu, alte vedete actuale din lumea muzicii s-au gasit in topul celor mai proaste coveruri din lume. Printre acestea se numara Sugababes si Girls Aloud, care vin imediat dupa Dion, cu un cover dupa melodia "Walk this Way" a celor de la Aerosmith si Run DMC. Imediat dupa acestea s-a clasat coverul celor de la Westlife, dupa piesa "More Than Words", interpretata initial de Extreme.

La extrema cealalata, cititorii revistei Total Guitar au votat melodia lui Jimmy Hendrix "All Along the Watchtower", preluata dupa Bob Dylan, ca fiind cel mai bun cover. De altfel si The Beatles cu "Twist and Shout" (preluata de la The Top Notes) si-au gasit un loc in topul celor mai bune coveruri alaturi de Gun`s Roses cu " Live and Let Die " (dupa Wings), Nirvana cu "The Man Who Sold the World" (dupa David Bowie), sau Muse cu "Feeling Good", preluata de la Anthony Newley si Leslie Bricusse.

Celine Dion este o cantareata de origine canadiana ce a dat piept cu televiziunea inca de mica, cand a participat la diverse emisiuni. Faima in domeniul muzical a castigat-o odata cu obtinerea in 1988 a premiului I la Eurovision Song Contest. A inceput prin a scoate o serie de albume in franceza, prin anii `80. Prin 1990 a atins succesul international cu o serie de albume in engleza si franceza, devenind astfel una dintre cele mai apreciate artiste din muzica pop.

In 1999, Dion a anuntat o pauza temporara din lumea muzicii, dorind sa se ocupe mai mult de familie, in special de sotul sau, diagnosticat cu cancer. In 2002 revine pe scena muzicala, semnand un contract de cativa anii cu cei de la Colosseum Caesars Palace din Las Vegas, pentru o serie de concerte.

Muzica lui Celine Dion a fost influentata de genuri diverse, de la pop, soul, rock pana la gospel si genul clasic, si desi tot ceea ce a lansat a fost primit de critici atat pozitiv cat si negativ, Celine ramane recunoscuta si apreciata pentru aptitudinele sale tehnice si puterea exceptionala a vocii.

Celine Dion, cea mai bine vanduta artista

In 2004, dupa ce a vandut 175 milioane de albume in toata lumea, a fost premiata de World Music Awards cu premiul pentru "Cea mai bine vanduta artista din lume". In aprilie 2007, Sony BMG a declarat ca Celine Dion a vandut mai mult de 200 milioane de albume in intreaga lume.

Pentru alte stiri din muzica aboneaza-te la Newsletterul Muzica.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea