Showbiz

#celine dion #doctor honoris causa #premiu #pop

Celine Dion a primit titlul de Doctor Honoris Causa


Vedeta pop canadiana Celine Dion a fost recompensata ieri cu titlul de Doctor Honoris Causa . Acest titlul a fost acordat de Universatea Laval din Quebec ( Canada), in semn de recunoastere a talentelor artistice ale vedetei.

Vizibil emotionata, artista a tinut sa multumeasca publicului si familiei sale. Celine Dion nu au uitat sa-i mentioneze si pe cei care au invatat-o sa iubeasca “franceza din Franta” cantaretul Jean-Jaques Goldman si Luc Plamodon.

Celine Marie Claudette Dion s-a nascut pe 30 martie 1968 in Charlemagne, Quebec. La varsta de 12 ani compune impreuna cu mama si cu fratele ei prima piesa din cariera "It Was Only a Dream". Fratele ei Michel trimite piesa managerului Rene Angelil al carui nume il aflase de pe coperta unui album semnat Ginette Reno. Imediat ce aude cantecul Rene isi da seama de potentialul pe care il are Celine Dion.

Celin Dion, castigatoare a Eurovision-ului

Impreuna compun si lanseaza in 1981 piesa “La Voix Du Bon Dio” piesa ce face din tanara Celine Dion un star in Quebec . A devenit mult mai celebra atunci cand a castigat concursul “ Yamaha World Song Festival” din Tokyo. In 1988 castiga festivalul Eurovision reprezentand Elvetia.

Celine Dion este in prezent dintre cele mai mari staruri din istoria muzicii pop, vanzarile albumelor sale depasind suma de 180 milioane in lumea intreaga.

Pentru alte stiri din muzica aboneaza-te la Newsletterul Muzica.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea