Showbiz

#alte-genuri #gen muzical #black cat #campanie #muzica

Campania "Black Cat" sustine cauza generatiei emo, goth si punk

Pe 10 iunie 2009 a avut loc o conferinta de presa la Londra organizata de Asociatia Umanista Romana si The Sophie Lancaster Foundation cu scopul de a initia Campania Black Cat , potrivit secularhumanism.ro.

Exact dupa o luna, adica pe 10 iulie 2009 , Asociatia Umanista Romana a anuntat lansarea ofciala a

„Campaniei Black Cat” si a site-ului www.black-cat.ro.

Aceasta campanie are ca scop intr-ajutorarea persoanelor discriminate pe baza de preferinte muzicale si vestimentare. In Romania, cum de altfel in intreaga lume, sunt inregistratate din ce in ce mai multe cazuri de intoleranta si violenta impotriva acelor tineri care aleg sa fie neconventionali, sa se imbrace diferit si sa asculte goth, rock, metal, punk, emo, hippie sau alte genuri muzicale mai deosebite.

Initiatorii acestei campanii au ales denumirea de „Black Cat” pentru acest proiect tocmai pentru a sublinia semnificatia lui si a scoate in evidenta acest concept de prejudecata: pisica neagra este vazuta in urma unor superstitii drept un animal rau si demonic.

Sophie Lancaster Foundation
si-a deschis portile in 2007, dupa ce Sophie Lancaster ( foto ) a fost ucisa pe motiv de vestimentatie goth. Scopul acestei fundatii este acela de a lupta impotriva prejudecatilor, urii si intolerantei bazate pe diferentele muzicale si vestimentare.

Conferinta de presa de la Londra (partea I)



Conferinta de presa de la Londra (partea II)

The Black Cat Campaign

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea