Showbiz

#massive attack #snoop dog #muzica #soundtrack #coloana sonora #film #hip hop

"Calling Mumia", soundtrack marca Massive Attack si Snoop Dogg

Binecunoscutul rapper Snoop Dogg a inregistrat o piesa cu celebra trupa trip hop, Massive Attack ( foto ). Melodia se intituleaza „Calling Mumia” si se va gasi pe coloana sonora a filmului documentar „In Prison My Whole Life”.

Documentarul are o tenta politica. Acesta prezinta viata unui activist politic, Mumia Abu Jamal, care este condamnat la pedeapsa cu moartea pentru uciderea unui politist.

Mumia Abu Jamal a fost judecat si incarcerat in 1982, iar acum se afla intr-o inchisoare din Pennsylvania.

Forta deschizatoare de drumuri din spatele ascensiunii trip-hop -ului si a muzicii electro ambientale, Massive Attack a fost si este una dintre cele mai inovatoare si influente trupe ale generatiei lor: sound-ul lor hipnotic – o fuziune senzuala si cinematica de ritmuri hip-hop, electro, soul, dub si sampling-uri bine alese – a dat tonul multor tendinte, deschizind drumul pentru artisti ca Portishead, U.N.K.L.E., Morcheeba sau Tricky, el insusi un “absolvent” al “ academiei ” Massive Attack.

Snoop Dog este un binecunoscut rapper american, castigator a multimi de premii, nominalizat de asemenea si la premiile Grammy.

Atat Massive Attack cat si Snoop Dogg au sustinut concerte live anul acesta la Bucuresti, show-uri primite cu succes de public roman.


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea