Showbiz

#proces #400 miliarde $ #plagiat #acuzare #tribunal #monden #bon jovi #jon bon jovi #rock

Bon Jovi, obligat sa plateasca 400 miliarde $


Bon Jovi este dat in judecata pentru plagiat, fiind obligat sa plateasca suma de 400 de miliarde $. Enorma suma este ceruta de muzicianul Samuel Bartley Steele care acuza trupa lui Bon Jovi ca i-a furat o piesa.

In actele de la tribunal, intocmite pe 9 octombrie, reiese ca artistul Samuel Bartley Steele, originar din Massachusetts, invinovateste grupul ca i-a furat versurile unei piese, „Man I Really Love This Team”, pe care artistul ar fi lansat-o in 2004, pentru echipa de baseball The Red Sox, din orasul sau natal.

Steele crede ca Jon Bon Jovi , solistul trupei, a auzit piesa in timpul campaniei prezidentiale ale lui John Kerry din 2004 si a folosit versurile acesteia pentru a crea hitul „I Love This Town”, care a fost folosit mai tarziu drept piesa promotionala pentru Liga Majora de Baseball.

Pentru Steele, compozitia rocker-ului este doar „versiune derivata neautorizata ” a unuia dintre cantecele sale, conform Antimusic.ro.

In documentele oficiale, Steele a adaugat ca va cere autorizatie pentru fiecare CD vandut, contra sumei de 100.000 $. Avand in vedere ca s-au vandut 4 milioane de albume, putem spune ca Bon Jovi este in pericol sa scoata din buzunar fabuloasa suma de 400 miliarde $.

Pentru alte stiri din muzica aboneaza-te la Newsletterul Muzica.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea