Showbiz

#alte-genuri #folk #bob dylan #hip hop

Bob Dylan - parintele muzicii rap

Revista The Rolling Stone a publicat de curand un material special, avand drept subiect principal influenta lui Bob Dylan asupra aparitiei si dezvoltarii stilului rap.

Pornind de la un film de pe YouTube, in care Bob Dylan a fost surprins cantand rap o piesa a artistului LL Cool J, The Rolling Stone a gasit o multitudine de exemple care demonstreaza implicarea sa in dezvoltarea acestui stil muzical, incepand cu piesa din 1965 Subterranean Homesick Blues, un manifest impotriva politicii si a culturii muzicii pop, pana la colaborarea din 2009 cu solistul formatiei Black Eyed Peas, will.i.am, pe piesa “Forever Young (continued)”.

De altfel, influente ale muzicii lui Bob Dylan se regasesc si in piesele unor artisti reprezentativi pentru hip-hop, precum Public Enemy, Wyclef Jean, Kid Cudi , The Roots sau Beastie Boys . Acestia din urma au folosit piesa “Just Like Tom Thumb’s Blues” a lui Bob Dylan pentru a remixa celebrul lor single “Finger Lickin’ Good”, Mike D declarand despre Dylan ca “el este de fapt unul dintre primii b-boys, daca nu chiar primul”.

Desi Bob Dylan a declarat intr-un interviu recent ca nu asculta atat de multa muzica rap, artistul a admis faptul ca iubeste “rima de dragul rimei”. “Consider ca genul rap reprezinta o forma incredibila de arta, iar artisti precum Run DMC, Public Enemy, Ice T sau N.W.A. sunt adevarati poeti”, a adaugat acesta.

Bob Dylan va ajunge pentru prima data in fata fanilor din Romania, pe data de 2 iunie, pe Stadionul de Atletism Iolanda Balas Soter, in cadrul unui nou concept de festival, Emagic Classics. In deschidere vor canta Nicu Alifantis & Zan si Bucium. Biletele pentru acest eveniment pot fi achizitionate online, de pe myticket.ro, si din reteaua magazinelor Diverta la diferite categorii de pret, in functie de distanta fata de scena: 130, 250 si 350 lei.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea