Showbiz

Bob Dylan are propria strada in orasul natal

Bob Dylan este sarbatorit in fiecare an in cadrul diverselor manifestari muzicale si culturale in orasul sau natal, Duluth, autoritatile locale reusind in anul 2006 sa amenajeze chiar o strada cu numele sau, ca un omagiu adus uneia dintre personalitatile marcante din istoria orasului.

Strada, care are o lungime de aproape 3 km, este un adevarat traseu cultural care leaga cele mai importante artere ale orasului, din centru pana in suburbiile sale. Strada include si portiuni din trei artere diferite, printre care si Minnesota Highway 61 (fosta strada U.S Highway 61), botezata astfel dupa celebrul album al lui Bob Dylan, lansat in 1965, “Highway 61 Revisited”.

Aceasta sectiune a strazii este considerata un adevarat monument cultural si istoric ce include Depozitul de Armament al Garzii Nationale din Duluth, unde in anul 1959, Bob Dylan a urmarit in concert nume legendare ale rock’n’roll-ului precum Buddy Holly & The Crickets, The Big Bopper, Ritchie Valens sau Dion & The Belmonts. Dylan a declarat de nenumarate ori in interviuri si alte materiale biografice ca acest concert a jucat un rol pivotant in decizia sa de a se indrepta catre o cariera muzicala.

Bob Dylan urmeaza sa concerteze pentru prima oara in Romania, pe 2 iunie in complexul Zone Arena din Bucuresti , in cadrul unui nou concept de festival, Emagic Classics. In dechidere vor evolua Nicu Alifantis & zan si Bucium. Biletele pentru acest eveniment pot fi achizitionate online, de pe myticket.ro , si din reteaua magazinelor Diverta la diferite categorii de pret, in functie de distanta fata de scena: 130, 250 si 350 lei.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea