Showbiz

"Blindness" deschide Festivalul de la Cannes

Blindness , cel mai recent film al regizorului Fernando Mereilles, a fost ales de organizatorii Festivalului de Film de la Cannes sa deschida cea de-a 61 a editie a evenimentului de pe croazeta. Filmul este o adaptare a romanului "Eseu despre orbire /Ensaio sobre a ceguira" al scriitorului portughez Jose Saramango, laureat al premiului Nobel in 1998.

Din distributia peliculei Blindness fac parte Julianne Moore, Mark Ruffalo, Danny Glover si actorul mexican, Gael Garcia Bernal. Moore joaca rolul sotiei unui medic, care este singura persoana capabila sa vada dintr-o intreaga comunitate atinsa de orbire din motive misterioase.

Regizorul brazilian, Fernando Mereilles a devenit cunoscut cu filmul Cidade de deus/ Orasul zeilor (2002), iar in 2005 a realizat The Constant Gardener/Prietenie absoluta, cu Rachel Weisz si Ralph Fiennes in rolurile principale. Cele doua pelicule au avut un succes imens la incasari, dar au fost si foarte apreciate de critici.

TrailerCidade de deus/ Orasul zeilor


Daca vrei sa afli mai multe si sa fii la curent cu ce au mai facut vedetele din lumea filmului, aboneaza-te la Newsletterul Cinema.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea