Showbiz

#alte-genuri #bjork #radiohead #single #nattura

Bjork vrea sa salveze "Nattura"

Cantareata islandeza Bjork a lansat ieri un single nou, " Nattura ". Profiturile de pe urma lui vor sustine afacerile ecologice din tara natala, Islanda. Single-ul vrea sa atraga atentia asupra pericolelor ecologice ale fabricilor de produs aluminiu.

Cantecul nu e o balada asa cum ne-au obisnuit proiectele pentru diverse cauze umanitare. Nattura este mai degraba o piesa punk. Tobele hipnotice ale lui Brian Chippendale sunt miezul cantecului si, alaturi de ele, Bjork canta versuri scurte in islandeza cu un ritm simplu dar puternic. Atmosfera e sustinuta de ritmurile electronice ale lui Mark Bell (LFO), iar Thom Yorke (Radiohead) ajuta cu backing vocals.

Cantecul poate fi cumparat de pe site-ul oficial nattura.info si toate profiturile de pe urma vanzarilor vor fi donate pentru dezvoltarea afacerilor mici nepoluante din Islanda.

Nu este prima oara cand Bjork foloseste muzica pentru a transmite un mesaj pozitiv. In 2005, ea a lansat sub egida UNICEF un album de remixuri ale carui profituri au fost donate supravietuitorilor tragediei provocate de valul tsunami ce a lovit Tailanda.


Pentru alte stiri din muzica aboneaza-te la Newsletterul Muzica.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea