Showbiz

#bjork #islanda #resurse naturale

Bjork protesteaza impotriva vanzarii resurselor naturale ale Islandei

Bjork , faimoasa cantareata islandeza, protesteaza impotriva vanzarii unei companii producatoare de energie geotermala din tara natala catre o corporatie canadiana .

Artista a cerut parlamentului sa revizuiasca procesul de vanzare a HS Orka catre Magma Energy, fiind convinsa ca afacerea va afecta interesele Islandei printr-o reducere a investitiilor straine in resursele naturale, scrie Reuters.

“Membri ai parlamentului, cetatenii Islandei va cer sa fiti transparenti si deschisi discutiilor in ceea ce priveste vanzarea accesului la resursele noastre naturale”, a spus Bjork intr-un comunicat trimis presei din Islanda.

“Nu este oare normal ca o natiune sa poata decide singura vanzarea resurselor sale naturale printr-un referendum?”, a mai precizat cantareata.

Protestul lui Bjork nu a avut prea mare efect in contextul crizei economice care a afectat si Islanda. Purtatoarea de cuvant a companiei canadiene Magma sustine ca niciun angajat nu va fi concediat , iar preluarea companiei islandeze de catre corporatia canadiana va ajuta la relansarea economiei locale.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea