Showbiz

#bathory #super productie #anna friel

Bathory, cel mai scump film central-european, prezentat la Karlovy Vary

Bathory , un thriller istorico-fantastic cu cel mai mare buget din toate timpurile pentru o productie central-europeana, va fi lansat azi in cinematografele din Praga. Filmul este bazat pe lengenda misterioasei contese Elizabeth Bathory.

"Este un film baroc, un film care vorbeste despre dragoste, istorie, de abuzul de putere politica", a explicat regizorul sau, slovacul Juraj Jakubisko, in cadrul unei conferinte de presa ce a urmat premierei internationale de la Festivalul Karlovy Vary (Cehia).

Filmul, o coproductie Cehia/ Slovacia/ Ungaria/ Marea Britanie, a avut un buget impresionant pentru o pelicula central-europeana, de 12 milioane de euro. Productia spune povestea contesei Bathory, cunoscuta mai ales pentru reputatia de femeie-vampir. Pasionata de magie neagra , aceasta se spune, ca si-ar fi mentinut tineretea cu sangele tinerelor virgine.


Bathory prezinta insa si aspecte istorice din acea perioada, precum razboiul dus de unguri impotriva turcilor, rivalitatile domnitorilor din Transilvania si ascensiunea casei de Habsburg.

Rolul principal este interpretat de actrita britanica Anna Friel , alaturi de care apar italianul Franco Nero, scotianul Hans Matheson si cehul Karel Roden.

Trailer Bathory



Daca vrei sa afli mai multe si sa fii la curent cu ce au mai facut vedetele din lumea filmului, aboneaza-te la Newsletterul Cinema.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea