Showbiz

#avatar #buget #experienta #500 milioane #dolari #james cameron #imax #3d

Avatar - o experienta in jungla de 500 de milioane de dolari!

Sa afirmi in contextul crizei economice ca un un film are un buget de jumatate de milliard de dolari, inclusiv costurile campaniei de marketing, pare de domeniul fantasticului.

Si totusi, dupa ultimele estimari cam la atat se ridica suma totala injectata in Avatar, cel mai nou film al regizorului James Cameron, care se anunta, inca dinainte de a intra in productie, drept pelicula care va revolutiona cinematografia.

Realizat in format IMAX 3D, Avatar, al carui promo de aproximativ 20 de minute a putut fi vizionat de cinefili la sfarsitul lunii august, va fi lansat cu surle si trambite pe 17 decembrie in toata lumea, iar producatorii spera ca vor obtine profit.

In contextul in care, vara aceasta, filme precum Terminator Salvation si Star Trek au obtinut incasari de peste 250 de milioane de dolari, ceea ce inseamna ca si-au scos banii investiti si un pic mai mult, targetul visat de James Cameron si producatorii peliculei pare realizabil. Totusi, este greu de crezut ca Avatar va reusi sa depaseasca Titanic, filmul cu cele mai mari incasari din istorie (peste 1 miliard de dolari la un buget de 200 de milioane).

Experienta tribala in jungla din Hawaii

Ca sa va faceti o idee cam pe ce s-au cheltuit 500 de milioane de dolari (in afara efectelor speciale naucitoare), James Cameron a declarat ca si-a trimis actorii care interpreteaza personajele principale sa se antreneze in jungla tropicala pentru a intra cat mai bine in rol.

Astfel, Sam Worthington, Zoe Saldana si Sigourney Weaver au petrecut trei zile facand drumetii si focuri de tabara prin padurile salbatice din Hawaii pentru a vedea pe propria piele ce inseamna experienta tribala.

“Experienta ne-a ajutat foarte mult. Sigourney, Sam si eu am filmat mare parte din film in fata unui ecran verde pe o scena de ciment si trebuia sa stim ce inseamna sa mergi prin jungla, ce inseamna sa traiesti acolo”, a declarat Zoe Saldana, care interpreteaza in Avatar rolul unei bastinase (Na’vi) de pe planeta Pandora.

Avatar este unul dintre must-see-urile anului 2009 si spune povestea unui veteran de razboi pe nume Jake, care este trimis sa infiinteze o colonie umana pe o planeta indepartata numita Pandora. Scopul misiunii este de a extrage cat mai multe resurse de pe aceasta planeta. Cum este de asteptat, oamenii vor intra in conflict cu populatia nativa.

Urmareste trailerul filmului Avatar:


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea