Showbiz

#avatar #record #cinema #film #box office

Avatar - cel mai profitabil film din lume

l-a intrecut pe... James Cameron . Cel putin asa reiese din cele mai noi statistici privind incasarile filmului Avatar.
 
Avatar a reusit sa acumuleze incasari de 1,29 miliarde de dolari in boxoffice-ul international (fara SUA), devenind cel mai profitabil film din istoria cinematografiei . Vechiul record era detinut de Titanic, filmul din 1997 regizat tot de James Cameron, cu incasari in intreaga lume (fara SUA) de 1,24 miliarde de dolari.
 
Incasarile cumulate de pana acum ale lui Avatar se ridica la 1,843 de miliarde, ceea ce inseamna ca este foarte aproape sa scufunde cele 1,848 de miliarde de dolari obtinute de Titanic. Nu este de mirare ca pelicula lui James Cameron a ocupat pentru a sasea saptamana primul loc atat in topul incasarilor din SUA, cat si in cel international.

In luna decembrie a anului trecut, Cameron a declarat ca Avatar ar putea fi transformat intr-o trilogie , insa doar daca vor exista suficienti bani de pe urma primei parti. „Am o poveste pentru o a doua parte si pentru o a treia, insa buzele imi sunt pecetluite”, a precizat regizorul.

Publicatia Empire sustine ca talentatul regizor a cumparat drepturile de ecranizare pentru volumul lui Charles Pellegrino's „The Last Train From Hiroshima : The Survivors Look Back”, care va fi publicat in curand. Cartea este o cronica de doua zile, inaintea si dupa lansarea celor doua bombe atomice, folosind declaratiile martorilor japonezi si ale pilotilor americani care au supravietuit acestei experiente.
 
Urmareste mai jos trailerul filmului Avatar:


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea