Showbiz

#waltz with bashir #ari folman #orientul mijlociu #stanislaw lem #futurological congress

Ari Folman vrea sa regizeze o pelicula SF

Regizorul dramei animate - - trece de la razboaiele din Orientul Mijlociu, la utopiile globale futuriste, informeaza hollywoodreporter.com.

, o poveste SF scrisa de . Regizorul, care se va ocupa si de scenariu, doreste sa filmeze pelicula sub forma unui hybrid, combinand actiunea live cu animatia .

Povestea filmului este setata intr-o lume futurista, in care totul pare a fi minunat – o abundenta de bani si sentimente placute – dar care, inevitabil, are si o parte intunecata de care lumea va afla in curand.

Planul lui Folman este sa filmeze pelicula normal, dupa care sa adauge partea animata. "Ganditi-va la actrita voastra preferata. Va aparea asa la inceput, iar pe parcursul filmului, ea va fi desenata de parca ar avea 50 de ani,” a declarat regizorul israelian.

Stanislaw Lem , decedat in martie 2006, a fost un scriitor polonez de science fiction , dar si filozof si satirist. A fost pentru o vreme cel mai citit scriitor de science fiction care nu scria in limba engleza.

Opera sa exploreaza teme filozofice, speculatii asupra tehnologiei, natura inteligentei, imposibilitatea comunicarii si intelegerii reciproce, disperarea in fata limitelor omenesti, locul omenirii in Univers.

Oscar pentru 'Cel mai bun film strain'. Documentarul urmareste calatoria regizorului in scopul de a afla adevarul despre o misiune a armatei israeliene, la care a participat la inceputul anilor '80, in timpul Primului Razboi din Liban, misiune care i-a provocat o pierdere a memoriei. Imagini uitate demult incep sa revina la suprafata, pe masura ce regizorul  intervieveaza prieteni vechi si fosti camarazi de razboi.

Urmareste trailerul filmului Waltz With Bashir

Daca vrei sa afli mai multe si sa fii la curent cu ce au mai facut vedetele din lumea filmului, aboneaza-te la Newsletterul Cinema.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea