Showbiz

#mediu #scurtmetraj #international #festival de film #trofeul next 2009 #anthem

Anthem castiga Trofeul NexT 2009

Filmul Imn/ (Israel, 2008, regia Elad Keidan, sound design Isaac Levi) este marele castigator al celei de-a treia editii a Festivalului International de Scurt si Mediu Metraj NexT, care a transformat pentru cinci zile Cinema Scala, Cinemateca Eforie si Orange Concept Store in adevarate fierbinti ale Bucurestiului.

Juriul format din Frank Albers, Nikolaj Nikitin, Frank Albers, Stefan Arsenjievic, Riina Sildos, Cristoffer Olofsson, Jean-Yves Roubin si  Catalin Cristutiu a rasplatit mediu metrajul israelian pentru "compozitia stralucita si folosirea unui limbaj cinematografic proaspat si personal, intr-o maniera simpla si indrazneata".

Castigatorul va primi 4000 de euro din partea Institutului Cultural Roman si 3000 de euro in pelicula si servicii de procesare oferiti de Kodak CineLabs Romania.

Premiul Cristian Nemescu pentru cea mai buna regie i-a revenit lui Runnar Runarsson pentru 2 Birds (Islanda, 2008), unul dintre cele mai simpatizate filme din competitia festivalului in acest an, pe care juratii l-au apreciat "pentru limbajul poetic puternic, stapanit la perfectie", iar Premiul Andrei Toncu pentru cea mai buna coloana sonora a fost castigat de Greg Marshall, sound designerul scurt metrajului britanic Cherries.

Fiecare dintre cele doua premii consta in 2000 de euro, oferiti de Institutul Cultural Roman.

Cel mai bun film romanesc din competitia NexT 2009, premiat cu servicii de post productie DI in valoare de 3500 Euro oferite de Abis Studio este Nunta lui Oli, productia Libra Film regizata de Tudor Jurgiu, in care juriul a vazut "un portret provocator si echilibrat artistic al Romaniei contemporane".

Daca vrei sa afli mai multe si sa fii la curent cu ce au mai facut vedetele din lumea filmului, aboneaza-te la Newsletterul Cinema.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea