Showbiz

#cristian #mingiu #angela #similea #4 #luni #3 #saptamani #2 #zile

Angela Similea si Cornel Constantiniu cer daune lui Cristian Mungiu

Cantaretii Angela Similea si cer casei de productie daune morale in valoare de 20.000 de euro pentru utilizarea pieselor lor pe coloana sonora a peliculei 4 luni, 3 saptamani si 2 zile , a regizorului Cristian Mungiu , sustinand ca nu au fost remunerati pentru folosirea acestora.

Victor Habasescu, avocatul cantaretilor, sustine ca producatorii filmului 4 luni, 3 saptamani si 2 zile nu i-au cerut acordul lui Constantiniu pentru folosirea piesei Lasa lumea sa vorbeasca, nu a fost intocmit niciun contract pe drepturi de autor si artistul nu a fost astfel remunerat.

De asemenea, el a mai spus ca Angela Similea, a carei piesa Te aud mereu a fost folosita pe coloana sonora a filmului, are contract cu regizorul Cristian Mungiu in care se precizeaza ca i-a permis sa ii foloseasca vocea numai pentru filmul de cinematograf, nu si pentru varianta comercializata pe DVD.

432 a avut incasari de 10 milioane de dolari in toata lumea

"In ce-l priveste pe domnul Cornel Constantiniu , dupa aparitia in presa a informatiilor privind incasarile de milioane de dolari, avocatul domniei sale a solicitat in numele clientului sau o suma suplimentara, de circa 50 de ori mai mare decat cea achitata deja", a declarat Cristian Mungiu, printr-un comunicat de presa.

"In ce o priveste pe doamna Angela Similea, domnia sa a semnat un contract prin care cedeaza companiei drepturile referitoare la melodiile respective, pe orice suport, prin orice mijloace, prin orice procedeu cunoscut sau care urmeaza a fi cunoscut'", a precizat Cristian Mungiu.

Mungiu a mai precizat ca "in cazul tuturor melodiilor preluate, s-a garantat prin contract interpretilor dreptul de a primi remuneratiile cuvenite in urma exploatarii filmului, activitate de care, insa, conform legii, se ocupa organismele de gestiune colectiva a drepturilor de autor si conexe si nu direct producatorii filmului."

Procesul intentat casei de productie Mobra Films a avut primul termen marti, 10 iunie, iar discutiile vor fi reluate pe 9 septembrie.

Filmul 4 luni, 3 saptamani si 2 zile, de Cristian Mungiu, este primul film romanesc care a castigat premiul Palme d'Or, acordat la editia de anul trecut a Festivalului de Film de la Cannes.

Daca vrei sa afli mai multe si sa fii la curent cu ce au mai facut vedetele din lumea filmului, aboneaza-te la Newsletterul Cinema.acasa.ro

Trailer 4 luni, 3 saptamani si 2 zile

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea