Showbiz

#alte-genuri #angela similea #proces #cristian mungiu #monden #avocat #instanta #daune #film #muzica

Angela Similea, invinsa de regizorul Cristian Mungiu

Interpreta Angela Similea si compozitorul au pierdut procesul cu regizorul Cristian Mungiu. Tribunalul Bucuresti a respins ieri cererea acestora de pentru folosirea a 2 piese pe coloana sonora a filmului „ 4 luni, 3 saptamani si 2 zile ”.

Tribunalul Bucuresti a respins aceasta cerere deoarece exista o lipsa a calitatii procesuale a reclamantilor. Decizia poate fi atacata cu apel, conform NewsIn.

In apararea sa, regizorul Mungiu a sustinut ca s-a garantat prin contract dreptul interpretilor de a primi remuneratiile cuvenite in urma exploatarii filmului „4 luni, 3 saptamani si 2 zile ”. Asta dupa ce, Angela si Cornel au cerut daune morale pentru folosirea a 2 piese pe coloana sonora.

De altfel, se pare ca artistii au aflat deabia la premiera filmului ca melodiile au fost folosite, conform declaratiilor lui Victor Habasescu, avocatul care ii reprezinta pe cei 2.

Cornel Constantiniu si Angela Similea au cerut magistratilor Tribunalului Bucuresti sa oblige Mobra Film la plata a 20.000 de euro pentru fiecare, cu titlu de daune morale, urmand ca daunele materiale sa fie stabilite in urma efectuarii unei expertize, in cadrul procesului.

Productia "4 luni, 3 saptamani si 2 zile", de Cristian Mungiu, este primul film romanesc care a castigat premiul Palme d'Or, acordat la editia de anul trecut a Festivalului de film de la Cannes.

De altfel filmul a fost recompensat cu o diploma de excelenta din partea Universitatii Nationale de Arta Teatrala si Cinematografica "I.L Caragiale" la Festivalul CineMaIubit si cu premiul , la TIFF 2007.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea