Showbiz

Americanii vor sa faca un film despre Fidel Castro

Moxie Pictures si Killer Pictures, doua case de productie americane independente, vor realiza in colaborare un film adaptat dupa celebra carte "The Man Who Invented Fidel: Castro, Cuba and Herbert Matthews of the New York Times / Omul care l-a inventat pe Fidel".

Scrisa de corespondentul cotidianului american New York Times , Anthony DePalma, cartea analizeaza modul in care Matthews construieste mitul din jurul lui Castro si cum ajunge acesta un lider politic de temut.

Matthews, unul dintre cei mai buni corespondenti la acea vreme, a reusit sa patrunda in jungla muntilor Sierra Madre pentru a-i lua primul interviu lui Fidel Castro . Alaturi de alte articole, care il ridicau in slavi pe viitorul lider de la Havana, interviul a avut un impact puternic asupra perceptiei americane despre Castro, inainte de caderea regimului lui Batista.

Drepturile de ecranizare au fost achizitionate de Moxie Pictures, iar realizatorii peliculei se vor consulta cu Matthews, considerat un expert in privinta lui Castro si a revolutiei cubaneze. Scenariul filmului este in lucru.

Daca va ajunge pe pelicula, productia despre viata lui Castro va continua sirul de filme dedicate personajelor care au facut Revolutia Cubaneza. Printre cei care au realizat astfel de pelicule se numara si regizorul si Guerrilla .

 

Daca vrei sa afli mai multe si sa fii la curent cu ce au mai facut vedetele din lumea filmului, aboneaza-te la Newsletterul Cinema.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea