Showbiz

#internata #actrita #dina cocea

Actrita Dina Cocea a incetat din viata

Celebra actrita s-a stins din viata luni noaptea, la varsta de 96 de ani, la Spitalul de Urgenta Floreasca unde fusese internata in urma cu cateva zile.

Actrita fusese internata la sectia de terapie intensive a spitalului in coma. Medicii au facut tot posibilul sa o salveze, insa in cele din urma inima actritei a cedat. Dina Cocea a jucat in peste de lung metraj si in peste 100 de spectacole de teatru .

Dina Cocea s-a nascut pe 27 noiembrie 1912 la Bucuresti si a absolvit studiile de actorie la Paris, unde a si debutat pe scena in 1934. Primul film in care a jucat a fost O noapte de pomina din 1939 si au urmat apoi roluri in productii celebre precum Neamul Soimarestilor, Stefan cel Mare, Cantemir sau Iancu Jianu.

Din 2001, Dina Cocea a devenit Societar de onoare al Teatrului National din Bucuresti si a fost numita Doctor Honoris Causa al Universitatii de Arta Teatrala si Cinematografica din Bucuresti.


Daca vrei sa afli mai multe si sa fii la curent cu ce au mai facut vedetele din lumea filmului, aboneaza-te la Newsletterul Cinema.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea