Showbiz

#movie #scary #dogma #viata #incetat #comedie #actor #carlin #george

Actorul George Carlin a incetat din viata

Actorul de comedie a decedat duminica, 22 iunie, la varsta de 71 de ani , intr-un spital din Los Angeles, din cauza unor probleme cu inima, potrivit Variety.

, dupa ce fusese internat pentru dureri abdominale .

Comediantul a avut probleme cu inima in repetate randuri, iar in anul 2003 a fost internat la intr-o clinica de dezintoxicare.

Celebru pentru scheciurile provocatoare si taioase realizate mai bine de 50 de ani, si-a creat un nume ca opozant al principiilor sociale, economice si politice conventionale ale societatii in anii '70 prin show-ul sau Seven dirty words, care a facut, in 1978, obiectul unui proces la Suprema de Justitie din SUA.

Carlin , regretat de celebritati

Ben Stiller l-a numit pe George Carlin "o influenta uriasa in comedia americana. George avea o minte sclipitoare si un umor curajos. A fost unul dintre cei mai buni."

"A pavat drumul multor comici din ziua de astazi.", a declarat Jamie Masada, proprietarul clubului Laugh Factory. "A fost o persoana foarte deschisa caruia ii pasa de ceilalti comici", a mai adaugat acesta.

"George Carlin a fost cel mai amuzant", a declarat regizorul Judd Apatow. "Mi-am petrecut jumatate din copilarie in camera mea, ascultandu-i glumele. A fost atat de amabil pe cat de amuzant."

George Carlin a fost...

Actorul, scenaristul si umoristul american George Dennis Carlin s-a nascut pe 12 mai 1937, la New York, unde a copilarit alaturi de un frate mai mare, crescuti de mama. Carlin a fost casatorit de doua ori si are o fiica, Kelly Carlin McCall.

George Carlin a fost primul prezentator al celebrei emisiuni Saturday Night Live , in 1975, renuntand un an mai tarziu la spectacole live pentru o perioada de cinci ani.

In 2004, Carlin a fost pozitionat de catre reteaua de televiziune Kennedy Center pe locul doi in topul celor mai buni comedianti ai tuturor timpurilor, dupa Richard Pryor.

Daca vrei sa afli mai multe si sa fii la curent cu ce au mai facut vedetele din lumea filmului, aboneaza-te la Newsletterul Cinema.acasa.ro

George Carlin, despre religie

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea