Showbiz

#oldies #pop #abba #gold-greatest hits #suedia #top #album #hit

ABBA, pe locul 1 in top cu un album vechi de 16 ani

Grupul suedez ABBA a intrat in istoria topurilor britanice dupa ce compilatia " Gold-Greatest Hits ", veche de 16 ani, a devenit cel mai vechi album ajuns locul 1 in topurile din Marea Britanie, potrivit Reuters.

Materialul discografic a fost lansat in 1992 si a dominat topurile de patru ori, dar realizarea de pe 3 august a fost prima de acest fel, deoarece albumul a ajuns numarul 1 dupa un timp foarte lung de la lansare.

Cu vanzari mondiale care au ajuns la 26 de milioane, "Gold- Greatest Hits " este printre cel mai bine vandute 40 de albume din lume. De-a lungul carierei ABBA au vandut 350 de milioane de albume si in prezent vand in jur de 3 milioane anual.

Formatia ABBA a devenit cunoscuta cand a castigat festivalul Eurovision in 1974. Succesul fulminant nu a condus la o cariera longeviva, trupa a cantat doar zece ani. Numele este un acronim al prenumelor fiecarui artist : Frid Lyngstad ( Frida ), Benny Andersson, Björn Ulvaeus si Agnetha Fältskog.

Suedezii au castigat popularitatea internationala datorita cantecelor atractive si, mai ales, vocilor feminine care interpretau armonii multiple.


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea