Showbiz

#patrick swayze #cancer pancreatic #moarte #deces

A murit Patrick Swayze

Patrick Swayze in varsta de 57 de ani a fost rapus de cancer pancreatic la aproape doi ani de cand i-a fost depistata aceasta boala. Vedeta din Ghost si Dirty Dancing s-a stins din viata in cursul zilei de ieri, 14 septembrie, in locuinta sa din Los Angeles, inconjurat de sotie, rude si prieteni, dupa cum a anuntat publicistul sau Annett Wolf.

In ianuarie 2008, la doua saptamani de la incheierea filmarilor episodului pilot al serialului The Beast, Patrick Swayze a fost depistat cu cancer pancreatic. Cu toate ca era intr-un stadiu avansat, el sufera de o forma controlabila si a insistat ca filmarile la serial sa continue.

Pe parcursul urmatoarelor cinci luni, Swayze a urmat tratament chimioterapeutic, dar a si acceptat sa urmeze un tratament experimental dezvoltat impotriva acestui tip de cancer. Noul medicament, Vatalanib, parea sa dea roade, dar a fost nevoit sa renunte la el cand in luna ianuarie a acestui an s-a imbolnavit de pneumonie.

Intr-un interviu acordat cu ceva timp in urma Barberei Walters, Patrick Swayze spunea: "Sunt pe moarte? Ma dau batut? Ma aflu pe patul de moarte? Sa imi iau la revedere de la lume? In niciun caz. Visez in continuare la un viitor, o viata lunga, in care voi fi sanatos. Nu voi sta in umbra cancerului, ci voi trai in lumina".

Patrick Swayze - o poveste de succes

Inainte de a deveni un actor faimos la Hollywood, Patrick Swayze a lucrat mult timp ca dansator si coregraf profesionist in trupe de dans de succes, aceasta pasiune fiindu-i inspirata chiar de mama sa, la randul ei, tot dansatoare.

In 1979 acesta isi face debutul in filmul Skatetown U.S.A., regizat de William A. Levey. Patru ani mai tarziu, in 1983, Swayze apare intr-una dintre cele mai importante pelicule din cariera sa, The Outsiders, in regia lui Francis Ford Coppola, alaturi de alte nume ce vor deveni celebre in doar cativa ani, precum Tom Cruise, Rob Lowe, Matt Dillon sau Emilio Estevez.

Celebritatea vine insa in 1987, odata cu aparitia sa in faimosul Dirty Dancing, in care joaca rolul unui instructor de dans, Johnny Castle, de care se indragosteste eroina principala, interpretata de actrita Jennifer Grey. Performanta din acest film avea sa-i aduca un Glob de Aur.

Cea de-a doua nominalizare la Globurie de Aur o primeste in 1990, cu ajutorul filmului de mare succes Ghost, in care joaca alaturi de Demi Moore si Whoopi Goldberg.

Patrick Swayze

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea