Showbiz

7 agenti Bond la TIFF!

Festivalul International de Film "Transilvania" si-a conturat de-a lungul celor 6 editii de pana acum un traseu bine definit in realizarea campaniilor de imagine. Ajuns la cea de-a saptea editie, TIFF-ul a mizat pe un concept devenit traditie: interpretarea in cheie parodica a unui “icon” celebru din cinema.

Inca de la prima editie, din 2002, TIFF-ul a ochit si a tintit imagini "cult", le-a trecut prin filtrul "echipei de creatie", rezultand parodii memorabile: numele festivalului, Transilvania, a luat locul Hollywood-ului in primul an, pozitionat pe celebrul munte din L.A.; in 2003, celebrul Bulevard al Stelelor a trecut printr-un lan de capite de fan de pe dealurile transilvanene; in 2004, Marilyn Monroe a Transilvaniei a zambit timid si imbujorata cu fustele-i traditionale in bataia vantului; in 2005, E.T a devenit un ied de toata frumusetea al unui cioban care, cu o privire pierduta, ii urmareste zborul prin dreptul lunii pe bicicleta unui copil; mamaliga romaneasca a luat forme multiple pentru fiecare sectiune a festivalului in 2006, iar anul trecut, mega faimosul vampir transilvanean, alias Nosferatu, alias Dracula, a trebuit sa faca fata unui casting riguros.

Ajuns la cea de-a saptea editie, TIFF-ul si-a indreptat atentia catre faimosul agent 007. James Bond a devenit protagonistul celei mai ambitioase campanii de imagine din istoria festivalului, iar aceasta a fost gandita si realizata, la fel ca toate campanile din 2004 incoace, de insasi echipa TIFF.

Pentru posterul festivalului, au fost cooptati 7 actori, dar coincidentele numerice nu se opresc aici. Acestia au testat rolul agentului britanic si s-au "jucat" de-a 007-le autohton, adoptand ipostaze inarmate instant recognoscibile, de gasit pe posterele filmelor cu James Bond, imbracati insa nu in smoking, ci ca niste veritabili haiduci din gasca lui Saptecai (alta imagine clasica din imaginarul nostru cinematografic colectiv): cu mustati, perciuni, plete in vant, cojoace, caciuli de lana, brau si, evident, cu pistol la cingatoare.

Asadar, in ordinea aparitiei in campania de teasing (inceputa in urma cu o luna) si cu numele transcrise astfel incat sa respecte conventia prin care se recomanda in filme agentul 007 ("Bond. James Bond"): Andi Vasluianu, Gabriel Spahiu, Mimi Branescu, Vlad Ivanov, Florin Piersic Junior, Tudor Chirila si Anamaria Marinca.

Sedinta foto a avut 3 etape, ultima desfasurandu-se la Londra, unde fotograful oficial al posterelor TIFF de pana acum, Cosmin Bumbut, s-a deplasat pentru a o surprinde pe Anamaria Marinca in chip de haiduc in travesti! Pe posterul oficial al festivalului apar toti cei sapte actori.

Nici spotul festivalului nu putea ramane mai prejos. Radu Muntean (aflat la a cincea colaborare cu TIFF-ul), Corneliu Porumboiu, Nae Caranfil, Bogdan Mustata , Tudor Giurgiu, Adrian Sitaru si Paul Negoescu sunt cei 7 regizori invitati sa interpreteze local mitologia Bond in mici filmulete de cca 40 de secunde.

Acest proiect de amploare a fost produs de Mercedes Benz, in parteneriat cu Kodak Cinelabs Romania (care a furnizat pelicula) si, la fel cum filmele cu James Bond promoveaza brand-urile cool cu care se asociaza (asa numitele “product placement”-uri), tot asa, cei 7 regizori au gasit modalitati inspirate de a “distribui” in povestile lor cate un model de masina Mercedes.

Coloana sonora a filmuletelor Bond este asigurata de trupa de suflet a TIFF-ului, Fanfara Ciocarlia, care a oferit festivalului drepturile de utilizare a propriei lor interpretari muzicale a temei James Bond, intitulata chiar asa, “007 James Bond Theme”.

In penultima zi a festivalului, sambata, 7 iunie, ora 12.00, in cadrul unei Conferinte de presa speciale, TIFF lanseaza DVD-ul cu cele 7 spoturi ale editiei cu numarul 7. In aceeasi zi, la cinematograful Republica, “haiducii 007” prezenti la festival se vor intalni cu publicul clujean pentru o sesiune de autografe si discutii.


Daca vrei sa afli mai multe si sa fii la curent cu ce au mai facut vedetele din lumea filmului, aboneaza-te la Newsletterul Cinema.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea