Showbiz

"432", in curand la HBO


 
 

Canalul HBO va difuza duminica, 30 martie, de la ora 20.00, in premiera pe micul ecran, prima productie romaneasca distinsa cu Palme d’Or pentru lungmetraj .

Filmul 4 luni, 3 saptamani si 2 zile, in regia lui Cristian Mungiu, va fi precedat in grila de programe a canalului HBO de primul lungmetraj al regizorului, Occident care va fi difuzat vineri, 28 martie.

4 luni, 3 saptamani si 2 zile spune povestea a doua studente, Otilia si Gabita, care impart aceeasi camera intr-un camin de studenti. Sunt colege la o universitate dintr-un mic oras din Romania, in timpul ultimilor ani de communism. Otilia inchiriaza o camera dintr-un hotel ieftin. Dupa-amiaza se vor intalni cu un anume domn Bebe : Gabita este insarcinata, avortul este ilegal in Romania si pentru amandoua aceasta situatie este cu totul noua.

Filmul 4 luni, 3 saptamani si 2 zile face parte dintr-un proiect mai amplu numit Povesti din Epoca de Aur , o istorie subiectiva despre comunismul din Romania spusa cu ajutorul legendelor urbane. Scopul proiectului este de a vorbi despre acea perioada fara referiri exacte la comunism ci prin diferite povesti ce au in prim plan optiunile personale intr-o perioada de nenoroc si de nefericire, o perioada pe care oamenii trebuie sa o traiasca ca si cum ar fi normala.

Trailer 4 luni, 3 saptamani si 2 zile



Daca vrei sa afli mai multe si sa fii la curent cu ce au mai facut vedetele din lumea filmului, aboneaza-te la Newsletterul Cinema.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea