Showbiz

#2008 #filme #432 #cristian mungiu #times #top 100 filme

2 filme romanesti in top 100 realizat de revista americana Times

Filmul lui Cristian Mungiu, 4 luni, 3 saptamani si 2 zile s-a clasat pe locul 6 in topul filmelor din 2008 realizat de revista americana Times. Topul cuprinde 100 de titluri de pelicule realizate sau prezentate in SUA in cursul anului 2008, informeaza timesonline.com.

Primul loc in topul Times a fost ocupat de unul dintre cele mai bune si mai de succes filme din istoria cinema-ului, The Dark Knight, in regia lui Cristopher Nolan. Criticii l-au apreciat mai ales pentru interpretarea actorului Heath Ledger in pielea personajului Joker.

Pe locul doi in clasament a fost inclusa pelicula italiana Gomora, regizata de Matteo Garrone, o poveste despre mafia napolitana ce a concurat anul acesta in competitia oficiala a Festivalului de Film de la Cannes. Locul trei a fost ocupat de filmul lui James Marsh , Man on Wire , iar pe pozitia a patra s-a aflat drama There Will Be Blood, castigatoare a doua premii Oscar in 2008. In fata productiei lui Cristian Mungiu, pe locul cinci, s-a clasat Time and Winds.

Filmul regretatului regizor Cristian Nemescu, California Dreaming, s-a clasat pe locul 19 in topul realizat de Times, fiind elogiat de criticii straini. In top au mai fost incluse filme indragite de public sau nominalizate la Oscar, precum Juno, Sweeney Todd, No Country for Old Men sau recentul Australia.

Urmareste trailerul filmului 4 luni, 3 saptamani si 2 zile.



Daca vrei sa afli mai multe si sa fii la curent cu ce au mai facut vedetele din lumea filmului, aboneaza-te la Newsletterul Cinema.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea