Showbiz

#dance

Top 5 piese proaste da` bune

Cand vine vorba sa faci un top al celor mai bune piese, munca nu este tocmai usoara avand in vedere faptul ca sunt mai multe melodii pe care ai vrea sa le clasezi pe primul loc. Dar aici nu este vorba despre cele mai bune cantece, pentru asta lasam specialistii sa isi faca meseria.

De la Andrele la Valahia

Mai repede am incerca sa formulam un top 5 Cele mai proaste piese ce au prins atat de bine la public. Probabil ca toti au simtit fiorul fenomenului "Andre" ( foto ) atunci cand au mers "liberi la mare" sau atunci cand l-au vazut pe Mos Craciun in pielea unui tip tanar si nelinistit , dornic de aventuri nebanuite. Este clar, Andrele, aceste 2 fete pline de viata, suite pe niste platforme cu nume de pantofi si incorsetate in topuri culori metalizate, au cucerit si cele mai sceptice inimi ce pot salasui inauntrul unor melomani.

Si ce ziceti de "banana" celor de la Valahia? Ce o fi facut Suzana cu ea este inca un mister nedeslusit. Stilul naiv al versurilor se pare ca a prins, iar conotatie sexuala ca a fost trecut aprobata tacit pana si de cei mai aspri parinti. S-a decis, adolescentii au fost multumiti de trilurile lui Mihai Traistariu in cautarea bananei pierdute in vreme ce parintii sunt linistiti si siguri ca odraslele lor se afla in siguranta si consuma fructe cu ridicat continut de vitamine.

Alo! Sunt eu, Picasso

Bun...ce avem pana acum? Niste platforme, o plimbare la mare si banane sa ne ajute sa digeram mai bine cele prezentate mai sus. Si totusi mai avem nevoie de ceva: pe principiul "Daca dragoste nu e, nimic nu e", trebuie sa luam o gura de "o-zone" pentru a simti " dragostea din tei ". Este clar pentru toti ca Picasso al celor de la O-zone a produs isterie in randul tuturor de aici, de pe meleagurile mioritice pana dincolo de Prut. Si cand te gandesti ca totul a pornit de la un SMS.

Ohhh, viata mea..., ohhh inima mea !!! Ca sa mai schimbam putin registrul, nu-l putem uita pe Costi Ionita, ex-ul de la Valahia (se pare ca el a gasit banana in alta parte), care a facut sa tresare de exaltare nu numai inimile manelistilor, ci si cele ale consumatorilor de muzica neobisnuiti cu sonoritatile orientale.

Sunt sigura, nimeni n-ar recunoaste dar stim cu totii ca "of-ul" lui Ionita ne-a revasit complet pe toti, chiar daca oficial, o spunem sus si tare: "Eee, fac si eu misto, e o manea care ma face sa rad!"

Si, binenteles ca topul nu ar fi complet fara un "macho man" cantat cu atata patima de cei de la Genius. Toate fetele au miscat motoarele in ritmuri latino, visand la un "macho" pierdut pe malul marii la lumina focului de tabara. Ritmuri nebune, versuri poliglote, ce sa mai, o piesa ce-si merita locul in clasamentul nostru. Si no ca bine le ziceau: "Loco, loco, macho, macho man/ Se tine foarte bine again and again/ Un, dos, un, dos, tres, stai si fi pe faza/ Ragazza-i tare, tare si te hipnotizeaza."

Ce concluzii putem trage de aici? Ca promovam kitsch-ul? Sa nu fim totusi atat de duri. Mai repede sa ne gandim ca incercam sa ne relaxam creierul dupa o zi de gandire intensiva. Cu totii avem scaparile noastre, nu? Si pana la urma, kitsch-ul nu trebuie sa faca si el parte din viata noastra? Intr-o forma cu tendinte de masochism acustic, succesul pieselor ce nu spun nimic, ne-au demonstrat inca o data ca nu tot ce e prost e neaparat si nociv.

Pentru alte stiri din muzica aboneaza-te la Newsletterul Muzica.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea