Showbiz

Stand romanesc la Festivalul de Film de la Cannes

Cinematografia romaneasca va fi din nou prezenta la Festivalul International de Film de la Cannes, ce se va desfasura in perioada 13-24 mai 2009.
 
Asociatia pentru Promovarea Filmului Romanesc (APFR) / Romanian Film Promotion organizeaza pentru al patrulea an consecutiv un stand de prezentare romanesc autonom in Village International din cadrul Marche du Film.
 
Marche du Film reprezinta cel mai important eveniment anual din industria filmului la care participa un numar impresionant de producatori, agenti de vanzari, distribuitori, reprezentanti ai televiziunilor precum si institutii ale statului care isi promoveaza oferta nationala.  In cadrul marketului au loc anual importante negocieri si vanzari de filme si proiecte, iar majoritatea tarilor europene isi promoveaza oferta de filme, locatii si proiecte. 

In acest an Romania este prezenta atat in cadrul selectiei oficiale a festivalului de la Cannes, cat si in sectiunea oficiala paralela Un Certain Regard .
 
Corneliu Porumboiu participa din nou la Cannes 
 
In sectiuneaUn Certain Regard, Romania bifeaza o noua premiera, fiind prezenta, pentru prima data in istorie, cu doua filme. Primul e "Politist, adjectiv", cel de-al doilea film al lui Corneliu Porumboiu( foto ). Premiera canneza a filmului va avea loc in data de 15 mai.
 
Cel de-al doilea film romanesc selectionat inUn Certain Regard e"Amintiri din Epoca de Aur", omnibusul format din 6 scurtmetraje regizate de Ioana Uricaru , Hanno Hoefer, Razvan Marculescu , Constantin Popescu, si Cristian Mungiu (acesta din urma castigator in 2007 al trofeului Palme d’Or cu 432). Premiera canneza a filmului va avea loc pe 19 mai.
 
In plus, pelicula romano-franceza" Cenusa si sange / Cendres et Sang ", coprodusa de Libra Film, va fi vazut sub forma unui Special Screening organizat in cadrul Selectiei oficiale, premiera sa avand urmand sa aiba loc pe 22 mai.
 
De asemenea, pentru al doilea an consecutiv, Romania va fi prezenta si in sectiunea Short Film Corner cu un program initiat de producatorul Dan Burlac,Romanian Short Waves si-n care vor putea fi vazute cele mai recente productii de gen romanesti.
 
Urmareste trrailerul filmului "Politist, adjectiv" in regia lui Corneliu Porumboiu


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea