Showbiz

#isabelle huppert #iran #john malkovich #glob de cristal #karlovy vary #festival #film #cinema

S-a dat Marele premiu la Festivalul de la Karlovy Vary

Festivalul de la Karlovy Vary si-a anuntat castigatorii, astfel a revenit productiei belgiene "Un ange à la mer", regia Frederic Dumont, in timp ce pelicula "Twenty", regia Abdolreza Kahani, a primit premiul special al juriului.

Regizorul Iranian Abdolreza Kahan a dedicat premiul obtinut la festivalul din Cehia tuturor cineastilor din tara sa precum si poporului iranian, care "trece printr-o situatie dificila". De altfel, autoritatile iraniane i-au cenzurat proaspatului castigator de la Karlovy Vary nu mai putin de doua filme.

"Traiesc cu societatea iraniana si resimt toate problemele ei, (...) mi-ar placea sa pot prezenta toate punctele de vedere cu o libertate totala, care nu exista in prezent", a spus regizorul intr-o conferinta de presa. Regizorul a mai precizat ca, in Iran, realizarea unui film este un "proces foarte dificil" deoarece este necesar sa ai autorizatii in fiecare etapa (scenariu, productie si filmare).

Pelicula Twenty povesteste dilema unui patron de cafenea din Teheran care devine depresiv din cauza ca este obligat sa organizeze mai multe parastase decat nunti.

pentru contributia adusa cinematografiei, a declarat: "Multi oameni se gandesc la iranieni, in diferite locuri din lume. Eu imi amintesc ca am fost la ceremonia de investire a presedintelul Vaclav Havel in 1989 (...) si cred ca va veni vremea si pentru Iran".

Printre cei care au mai primit Globul de Cristal se numara si actrita sau regizat de .

Daneza Paprika Steen s-a bucurat pentru premiul pentru cea mai buna actrita pentru rolul din Applause in care interpreteaza o vedeta alcoolica ce se lupta sa aiba o viata normala si sa isi accepte varsta.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea