Showbiz

Festivalul NexT incepe luni, 7 aprilie

Luni, 7 aprilie va debuta cea de-a doua editie a Festivalului International de Scurt si Mediu Metraj NexT, iar gazda evenimentului va fi Cinema Eforie. Daca anul trecut festivalul a tinut numai trei zile, anul acesta a fost extins la o saptamana, timp in care vor rula peste 100 de titluri de scurt si mediu metraje.

Pe langa sectiunile cu care a debutat anul trecut – Competitie, Festival Friends, Si ei au fost... NexT Generation , Semaine de la Critique, NexT-ul a inclus in program trei noi sectiuni: Countries in Focus, (dedicata anul acesta Irlandei, Spaniei si Suediei), Festival Cities (în cadrul careia vor fi proiectate filme selectionate la festivaluri de scurt-metraj importante, precum cele de la Milano, Ludwigsburg, Sarajevo, Lisabona si Belgrad) si Future Shorts o selectie de scurt metraje prezentate de organizatia cu acelasi nume, al carei scop il reprezinta promovarea scurt metrajului in lume.

Competitia NexT 2008 va cuprinde 30 de filme de scurt si mediu metraj din 20 de tari. Romania va fi reprezentata in Competitie de Joi in regia lui Hadrian Marcu, Stefan al regizoarei Stanca Radu – castigator al Marelui Premiu in cadrul Festivalului CineMAiubit 2007 si Portret de familie al regizorului Marian Crisan.

Unul dintre scurt metrajele de top ale momentului, care a adunat peste 20 de premii si o nominalizare la Oscar 2008 pentru cel mai bun scurt metraj de animatie – Madame Tutli-Putli in regia lui Chris Lavis si Maciek Szczerbowski este unul dintre capetele de afis ale editiei din acest an.

NexT 2008 se va incheia pe 13 aprilie.


Daca vrei sa afli mai multe si sa fii la curent cu ce au mai facut vedetele din lumea filmului, aboneaza-te la Newsletterul Cinema.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea