Cea de-a 62-a editie a Festivalului de Film de la Cannes a inceput miercuri si se va desfasura de-a lungul a 11 zile, timp in care vor rula cele mai valoroase filme ale lumii.

Anul acesta Romania este reprezentata de doua pelicule care vor fi concurente la categoria Un Certain Regard.

Cele doua lungmetraje Politist, Adjectiv ( regia Corneliu Porumboiu) si Amintiri din Epoca de Aur (scurtmetraje regizate de Ioana Uricaru, Hanno Hofer, Razvan Marculescu, Constantin Popescu Jr.si Cristian Mungiu) sunt semnate de regizori care au fost castigatori la editiile precedente de la Cannes.

Corneliu Porumboiu a castigat in 2006 premiul de debut Camera d'Or pentru filmul A fost sau n-a fost?, in timp ce Cristian Mungiu a fost distins cu marele premiu Palme d'Or din 2007 pentru pelicula 4 luni, 3 saptamani si 2 zile.

Festivalul de anul acesta a fost deschis de filmul de animatie Up, produs de studiourile Pixar. Acesta este primul film in format 3D care a deschis vreodata festivalul francez. De asemenea, ceremonia si pelicula de deschidere au putut fi urmarite de pasionatii de film din alte patru orase franceze datorita proiectoarelor uriase care au fost amplasate in aceste localitati.

Urmareste trailerul filmului A fost sau n-a fost? de Corneliu Porumboiu.

  •   2009-05-15
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

V.N.

Vezi toate articolele

Sfatul expertului


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psihologul Cristina Andreea Dumitras: Nepotismul in Resurse Umane

Expertul Acasa.ro, psihologul Cristina-Andreea Dumitras

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii