Showbiz

#melodii de nunta #pop #dance

Cele mai populare melodii de nunta

Te bate gandul sa te insori/mariti si vrei ca toti invitatii tai sa fie pe ringul de dans?

Iti prezentam in cele ce urmeaza o lista cu cele mai populare  melodii pe care romanii se tot distreaza la nuntile din ultimii ani.  Daca crezi ca invitatii tai gusta asemenea genuri muzicale, nu ar fi deloc rau sa incluzi in playlistul nuntii si cateva dintre piesele de mai jos.

“Jaga Jaga”

“Jaga Jaga” a devenit celebra dupa ce a fost difuzata pentru prima oara in 2007, pe vremea in care Mihai Morar si Daniel Buzdugan prezentau matinalul “Dimineata dementa” la Radio 21.  Tot de-atunci, piesa si-a facut loc si in playlisturile nuntilor romanilor.

 

“El Meneaito”

Indiferent ca DJ-ul opteaza pentru varianta originala lansata de Gaby in 1995 sau de cea a lui El General, te asigur ca lumea va dansa cu aceeasi pasiune “El Meneaito”.

“Dansul pinguinului”

“Dansul pinguinului”, o varianta a “trenuletului” la care s-au adaugat topaituri amuzante, este fara indoiala piesa cea mai ceruta in ultimul an la nunti. In prezent, “Dansul pinguinului” a ajuns sa fie mult mai popular decat “El Meneaito”.

“Brasoveanca”

“Brasoveanca” este o alta piesa clasica de nunta.  Se danseaza in doi, asa ca iti recomand sa exersezi putin inainte de nunta, pentru a fi sigur(a) ca partenerul (a) de dans va ramane cu bombeul pantofilor curat si intact.

“Musamaua”

“Musamaua” este intrata destul de recent in circuitul nuntilor. Nu este la fel de amuzanta ca “Dansul pinguinului”, insa este spectaculoasa, mai ales daca tii cont de toate indicatiile date de DJ-ul sau de lautarul de serviciu.

“Pusca si cureaua lata” (Traian Ilea)

Nu este neaparat o piesa de dans, ci mai degraba un cantec nostalgic care le aduce aminte oamenilor mai in varsta de perioada in care cuvantul “reumatism” nu exista in vocabularul lor.

“Cine e nascut…”

“Cine e nascut…” este prilej de a inchina si de a goli un pahar cu ceva si de a afla lucruri interesante despre cei de la masa vecina: luna nasterii,  daca si-au inselat partenerul (a) etc.

"Zorba's dance"

Dansul a devenit faimos gratie filmului “Zorba The Greek”(1964) de Michael Cacoyannis.  Nu stii sa dansezi Zorba? Nu-i nimic, te invata Anthony Quinn.

“You can leave your hat on” (Joe Cocker)

“You can leave your hat on” este melodia pe care de obicei se face striptease la nunta.  Nu intru in prea multe detalii, insa cert este ca la finalul piesei, mirele culege (cu dintii sau mana) de sub fusta miresei accesoriul vestimentar pe care multi il stiu sub numele de jartiera.

Esti mireasa vietii mele ” (Ovidiu Komornyik)

Cand esti in pana de idei si vrei sa gasesti rapid o piesa pentru dansul miresei , poti merge linistit pe mana lui Ovidiu Komornyik.

“Frumoasa mea” (Marcel Pavel)

Aparent, “Frumoasa mea” nu are nicio legatura cu piesa anterioara. Si totusi are. E compusa de Ovidiu Komornyik si face parte tot din categoria melodiilor perfecte pentru dansul miresei.

“Lambada” (Kaoma)

La mai bine de 20 de ani de la lansarea sa, “Lambada” inca se mai danseaza la nunti. Dupa o anumita varsta, ramai doar cu ascultatul si cu nostalgia dupa vremurile in care iti unduiai soldurile in fel si chip.

“La cucamarcha” (TNN)

“La cucamarcha” este un dans de echipa tip “trenulet”. Incet-incet, “trenuletul” paraseste ringul de dans, serpuieste printre mese racoland din ce in ce mai multe “vagoane”.

“Gasca mea” (Hi-Q)

Nunta fara “Gasca mea” este ca Tom fara Jerry.  Sunt tare curios daca cei de Hi-Q banuiau vreodata ca hit-ul lor va fi o prezenta constanta in programul muzical al nuntilor.

“20” (Voltaj)

Sa fii mereu ca la 20 de ani, liber, fara griji si fara bani este un vis in care incetezi sa crezi la un moment dat. In schimb, ramai cu amintirile, care te chinuiesc, te rascolesc (vorba celor de la 3 Sud Est).

“La carciuma de la drum” ( Romica Puceanu )

Cu paharelul in mana si cu farfuria plina ochi de bucate, parca ar merge si niste muzica lautareasca veche.

“Macarena” ( Los Del Rio )

Cu o coregrafie usor de invatat si acel inconfundabil “Aaaaaaai”, “Macarena” ramane una dintre piesele de rezistenta ale nuntilor din ultimii ani.

“La Bomba” (King Africa)

“La Bomba” este o piesa exotica, cu mare si soare, care cu siguranta aduce vara la nunta, chiar daca se intampla ca aceasta sa aiba loc in sezonul rece.

“Ti-am dat un inel” (Holograf)

Mare isterie au iscat Holografii cu inelul lor in 1998. Chiar si acum, lumea nu a uitat “Ti-am dat un inel” si inca mai stie miscarile din videoclip si deseneaza cu mainile inelul. Mare cat inima mea, mare cat inima mea….

“Hai acasa” (Gil Dobrica)

Cand ai auzit “Hai acasa” la nunta, poti fi sigur de un lucru. Petrecerea s-a cam spart, iar mirii te invita politicos, ce-i drept, sa te retragi catre casa. Nu inainte de a lasa cadoul de casa noua…

Foto: www. lady4ever.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea