Showbiz

#transilvania #festival #scurtmetraje #filme #tiff

12 titluri hit in Competitia TIFF

La cea de-a opta editie a Festivalului International de Film Transilvania, douasprezece filme de lung metraj se vor afla in competitie pentru castigarea Trofeului Transilvania. Selectia cuprinde titluri hit din tari precum Turcia, Germania, Brazilia, Franta, Marea Britanie, Ungaria, Spania, Norvegia, Mexic, Sri Lanka, Afganistan si Romania.

In acest an tara noastra, absenta la editia precedenta, va intra in cursa pentru marele premiu cu filmul Politist, adjectiv . Regizat de Corneliu Porumboiu, Politist, adjectiv spune povestea lui Cristi, un politist dintr-un orasel de provincie care ajunge sa-si piarda increderea in lege. Filmul ii are in distributie pe Dragos Bucur, Vlad Ivanov si Cosmin Selesi si va fi difuzat in premiera absoluta in Romania la TIFF, dupa premiera de la Cannes, din cadrul sectiunii Un certain regard .  

Pe langa Trofeul Transilvania in valoare de 10.000 de euro sunt puse in joc Premiul de regie, in valoare de 5000 de euro, Premiul pentru cea mai buna interpretare, Premiul pentru imagine si Premiul Publicului.

Juriul TIFF este format din personalitati ale cinematografiei romanesti si internationale: Corina Suteu (expert consultant si trainer in domeniul managementului cultural si director la Institutul Cultural Roman din New York), Jim Stark (producatorul fetis al lui Jim Jarmusch ), regizorul maghiar Szabolcs Hajdu, criticul de film israelian de origine romana Dan Fainaru si Assumpta Serna.

O noutate absoluta pentru editia din acest an a festivalului o reprezinta proiectarea a cate unui scurtmetraj din competitia sectiunii Shadows Short, inaintea unui lung metraj din Competitia TIFF. Sectiunea Shadows Short este alcatuita din 12 scurtmetraje cu o atmosfera intunecata, sumbru absurde, sarcastice, pline de umor negru, toate alese de directorul festivalului Anim’est, Mihai Mitrica.

Publicul se va putea bucura de filme precum Next Floor, castigator a 12 premii, Danse Macabre sau animatia Lili. Tot la TIFF va putea fi urmarita si o productie autohtona, Zombie infectors 3, in regia lui Nicolae Constantin Tanase .

Juriul competitiei Shadows Short va fi compus din 3 fani ai festivalului, care vor fi selectionati in urma unui concurs cu tema: Cea mai interesanta poveste traita la TIFF.

Concursul va fi lansat pe www.tiff.ro incepand cu data de 13 mai, avand ca deadline de inscriere data de 23 mai. La cea de-a opta editie a Festivalului de Film Transilvania s-au inscris 210 filme straine de scurt-metraj si 52 de filme romanesti.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea