Romani de succes

#Daniel Relenschi cancer de piele #Daniel Relenschi #umanitar #cancer de piele #campanii umanitare

Unul dintre cei mai mari pictori din Romania, diagnosticat cu cancer de piele. Are nevoie de ajutorul nostru!

Pictorul roman de 30 de ani Daniel Relenschi, recunoscut la nivel international pentru unicile sale tablouri 3D si o personalitate activa in campanii pentru salvarea copiilor grav bolnavi, a primit o veste crunta din partea medicilor de la Institutul Oncologic din Iasi: are cancer de piele.

Cu toate ca boala este foarte grea si se nu mai poate deplasa din cauza durerilor mari, Daniel Relenschi este un luptator si a afirmat ca diagnosticul primit nu inseamna pentru el sfarsitul, ci inceputul unei lupte, pe care si-a propus s-o castige cu orice pret.

“Nu ma sperii de durere, de mic copil am aflat ce inseamna sa suferi, asta din cauza sanatatii precare, dar si din cauza experientelor de viata care au incercat sa ma rapuna. Iubesc munca mea, iubesc oamenii, iar acest lucru ma face sa nu renunt acum la viata pentru nimic in lume. Voi lupta, nu ma voi lasa batut niciodata si, cu ajutorul vostru, voi trece cu bine si peste acest obstacol. In momentul de fata medicii mi-au recomandat radioterapie, care promite sa reduca din durerile greu de suportat si din marimea tumorilor, iar dupa aceea voi urma un tratament in afara tarii, la un spital care s-a mai confruntat cu acest tip de cancer”, declara pictorul Daniel Relenschi.

In luna septembrie a anului trecut, artistul s-a alaturat Asociatiei “Salveaza o inima”, pentru a-l salva pe Matei Tedor, un baietel de doar cateva luni care s-a nascut surd si avea nevoie de un dispozitiv special foarte costisitor pentru a auzi. Daniel Relenschi a scos la licitatie unul dintre cele mai valoroase tablouri ale sale, care o infatisa pe celebra cantareata de muzica populara Sofia Vicoveanca, iar datorita generozitatii sale, baietelul a primit o noua sansa la o viata normala. In momentul de fata, Asociatia “Salveaza o inima” si prietenii sai s-au mobilizat pentru a-i intinde o mana de ajutor si pentru a strange, pentru inceput, suma de 20.000 de Euro necesara pentru tratamentul de chimioterapie si radioterapie. In acest sens, Asociatia a lansat campania umanitara pentru Daniel Relenschi, iar oamenii cu suflet pot face donatii pe https://salveazaoinima.ro/campaigns/daniel-relenschi/.

In aceste momente foarte dificile pentru Daniel, ne-ar bucura foarte mult ca lumea artistilor si a oamenilor de bine sa se mobilizeze pentru a-l ajuta pe artist sa lupte pentru viata sa. Timpul este scurt, iar Daniel trebuie sa ajunga foarte repede la acele sedinte de chimioterapie si radioterapie. Am ramas cu totii foarte surprinsi de optimismul de care da dovada si dorinta lui puternica de a se face bine”, declara Gabriela Ceobanu, psihologul Asociatiei “Salveaza o inima”. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea