Romani de succes

#dulciuri #torturi #macarons #cupcakes #romani de succes #Alina Sudriu # Grace Coture Cakes

Tanara care a dat imobiliarele pe dulciuri si a cucerit Casa Regala

Torturi, minitorturi, cupcakes, macarons, prajituri si dulciuri pentru candybar... delicii care satisfac si cele mai rafinate gusturi. Si pe buna dreptate, caci Grace Coture Cakes, primul atelier couture de cofetarie din Bucuresti, a ajuns furnizorul Casei Regale in scurt timp de la deschidere. Alina Sudriu, cea care a pus bazele business-ului, ne-a acordat un interviu in care ne dezvaluie secretele afacerii pornite din dorinta de a avea nunta perfecta.

 

De unde a pornit ideea afacerii si cand a luat nastere?

Grace Couture Cakes a luat nastere in urma doi ani. Ideea a incoltit in momentul in care mi-am organizat propria nunta si am simtit ca niciunul din furnizorii care erau pe piata in acel moment nu se ridicau cu adevarat la nivelul asteptarilor mele (atat in privinta gustului, cat si aspectului) si nu ofereau servicii complete. Imi dorisem dintotdeauna sa am un business in domeniul organizarii de evenimente, iar in acel moment am descoperit nisa: torturi, prajituri, dulciuri de calitate superioara, lucrate la comanda.

Cu ce va ocupati inainte de a deschide afacerea?

Lucram intr-o companie din domeniul consultantei imobiliare.

Cat de greu a fost sa porniti o afacere cu dulciuri in conditiile in care, inainte, va ocupati de imobiliare? Cu ce experienta ati pornit la drum?

Am pornit la drum stiind exact ce imi doresc sa construiesc si unde vreau sa ajung, si avand un bagaj consistent de cunostine de business si marketing. E greu, fara indoiala, sa dezvolti un business de succes intr-un domeniu nou. Desi vazut din afara poate parea un domeniu ”glam” si feminin, un astfel de business implica un volum de munca foarte mare, o investitie financiara importanta si o implicare pe masura. Spun mereu ca este un business care a pornit din pasiunea pentru lucrul ”bine facut” si stiu ca este motivul pentru care clientii nostri revin si ne recomanda mai departe. 

Ce piedici ati intampinat?

Eu le-am considerat mereu provocari, nu piedici. Provocarea de a gasi specialistii de care aveam nevoie si ingredientele naturale, de cea mai buna calitate, pe care mi le doream, dar si aceea a retetelor perfecte, care sa satisfaca cele mai exigente gusturi. De aceea, cea mai mare satisfactie a mea si a echipei o reprezinta mereu feedback-ul clientilor nostri sau al invitatilor lor, care ne spun ca dulciurile Grace Couture Cakes sunt cele mai bune si mai frumoase prajituri din Bucuresti sau din tara. 

In cat timp a devenit afacerea profitabila?

Afacerea a devenit profitabila in aproximativ 7 luni. Evolutia business-ului in primul an ne-a depasit asteptarile, si la fel pot spune si despre prima jumatate a lui 2014. Investitia initiala a fost in jur de 20-25 000 Euro. 

De ce dulciuri couture?

Pentru ca dulciurile Grace Couture Cakes sunt create doar la cererea clientului, adaptate dorintelor sale si evenimentului, lucrate de o echipa de maestri cofetari de top, cu ingrediente de cea mai buna calitate, si finisate cu migala folosind tehnici artizanale. Intocmai ca o creatie haute couture. 

Care este profilul clientilor? 

Sunt in cea mai mare parte femei, cu venituri medii si peste medie, care isi doresc calitate fara cusur. Sunt femei care calatoresc mult, si isi doresc si in Romania acelasi gust rafinat pe care il regasesc in cofetariile din Paris, de exemplu.  Avem insa si foarte multe comenzi corporate: atat torturi personalizate si candybars pentru evenimente ale companiilor, cat si dulciuri personalizate oferite de companii partenerilor, cu diverse ocazii: aniversari, lansari de produse sau servicii sau sarbatori precum Craciun, Paste, Ziua Femeii. 

Care este oferta?

Oferta Grace Coture Cakes cuprinde torturi, minitorturi, cupcakes, macarons, precum si alte prajituri si dulciuri pentru candybar, atat pentru evenimente private (nunti, botezuri, aniversari, sarbatori), cat si pentru evenimente corporate. Pe langa acestea, oferim si servicii de consultanta si servicii de amenajare candybar.

Care sunt sursele de inspiratie?

Ne inspira in primul rand clientii nostri si povestile lor, si de aceea ne bucuram de fiecare data sa facem parte din evenimente speciale din viata lor. Urmarim tendintele internatioanale in domeniul dulciurilor de lux, al evenimente speciale, dar si in moda si sunt mandra ca Grace Couture Cakes este atelierul recunoscut pentru lansarea tendintelor in Romania. Am reusit, in doi ani, sa impunem o serie de trenduri pe o piata care ramasese blocata in anumite tipare. 

Din echipa fac parte maestri cofetari, consultanti, decoratori etc

Care sunt cele mai cautate dulciuri?

Cele mai cautate sunt torturile, macarons si produsele de candybar.

Cat a costat cel mai scump tort?

Cel mai scump tort realizat de Grace Couture Cakes a avut o valoare de 8.000 lei - un tort de 400 portii, cu 7 etaje. 

Sunteti furnizorul Casei Regale? Cum i-ati “cucerit”?

Anul trecut, in martie, am furnizat dulciuri pentru un eveniment la resedinta ambasadorului Braziliei. Printre invitatii de onoare au fost printesa Lia si printul Paul si am avut onoarea de a le fi prezentata. Printesa Lia a fost incantata de produsele noastre, m-a incurajat, iar la scurt timp a comandat, ca surpriza pentru sotul sau, un tort. A fost o bucurie cand m-a sunat personal dupa eveniment pentru a-mi multumi. A urmat o alta comanda, iar la scurt timp am primit distinctia de ”Furnizor al Casei Regale”. 

Cum ati descrie, in 3 cuvinte, Grace Couture Cakes? Dar pe dumneavoastra?

Rafinament, calitate, couture...

Care este cea mai mare satisfactie pe care v-a adus-o afacerea? Care este cel mai frumos eveniment la care ati luat parte?

Fiecare eveniment este frumos si deosebit, nu cred ca as putea alege. Iar satisfactia, cum spuneam si inainte, este feedback-ul clientilor nostri si faptul ca pentru foarte multi dintre ei suntem deja ”familie”: luam parte la fiecare eveniment special din viata lor.

Ai o poveste de succes, care sa ne demonstreze ca SE POATE? Scrie-ne la adresa liana.hainarosie@acasa.ro pentru a impartasi experienta ta cu cei peste 1,7 milioane de cititori care "trec" zilnic pragul site-ului Acasa.ro. 

CITESTE SI:

Sursa foto: mireselemirinei.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea