Romani de succes

#aplicatie #Ionut Budisteanu # inteligenta artificiala #romani de succes

Studentul care a creat o aplicatie ce poate fi utilizata la nivel mondial

 Dispozitivul pentru supravegherea automata a incintelor si cladirilor cu inteligenta artificiala pe care l-a creat Ionut Budisteanu i-a adus tanarului premiul I la un concurs din China, la Shanghai, la un concurs IT, “Embedded System Design Contest”.

Ionut Budisteanu este informatician si inventator nascut in Ramnicu Valcea. In prezent, Ionut Budisteanu este student in anul II la Facultatea de Matematica-Informatica a Universitatii Bucuresti.

El are in palmares sute de premii. Numai in ultimele doua luni a participat la Taiwan International Science Fair, unde s-a clasat al treilea si la Intel Eco-Ukraine unde a obţinut locul II, scrie Agerpres.

Ionuţ a caştigat patru premii la Intel International Science and Engineering Fair (Pittsburgh, SUA), una dintre cele mai importante competiţii de ştiinţa şi inginerie din lume dedicata liceenilor. Tanarul a participat cu un proiect bazat pe inteligenţa artificiala, care ii ajuta pe nevazatori "sa vada" cu ajutorul limbii, scrie Agerpress.

Saptamana aceasta, el a primit premiul I pentru o alta inventie.

“In urma cu patru luni, cei de la INTEL ne-au dat un dispozitiv electronic urmand ca noi sa facem o aplicatie pe baza acestui dispozitiv. Aplicatia mea consta intr-un sistem care poate gestiona altfel datele obtinute de camerele de supraveghere. Astfel, intr-o banca, in preajma unui seif, exista sa spunem patru camere de supraveghere care sunt urmarite de oameni. Acestea stocheaza o gramada de informatii pe un hard, iar, daca se intampla ceva suspect, trebuie derulate ore intregi pentru a vedea momentul producerii acelui eveniment. Dispozitivul creat de mine face o selectie, evitand sa spunem acest balast de informatii, el este menit sa calculeze si sa identifice momentul cand s-a produs ceva suspect. Astfel, nu mai stai ore intregi pentru a analiza informatia adunata, ci se poate vedea direct ceea ce nu este in regula", a explicat Budisteanu.

Acest dispozitiv poate fi montat si in supermarketuri, conform tanarului inventator, este menit sa calculeze traiectoria si mersul clientilor, "identificand insa momentul cand cineva incearca sa fuga".

"El poate fi si un instrument de marketing pentru ca poate calcula statistici, cati clienti intra intr-un anumit interval de timp, el poate identifica oameni. si poate fi accesat de pe telefonul mobil", a mai spus tanarul informatician.

Ai o poveste de succes, care sa ne demonstreze ca SE POATE? Scrie-ne la adresa liana.hainarosie@acasa.ro pentru a impartasi experienta ta cu cei peste 1,7 milioane de cititori care "trec" zilnic pragul site-ului Acasa.ro. 

CITESTE SI:

Orfanul care la 5 ani nu vorbea, dar care a luat 9,55 la BAC-ul la matematica

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea