Romani de succes

#scriitor roman # Eugen Chirovici #roman de succes #The Book of Mirrors

Romanul cu care se mandresc englezii! Ce scrie "The Guardian" despre Eugen Chirovici

Stabilit in urma cu 3 ani in Marea Britanie,  Eugen Chirovici a obtinut deja respectul englezilor, care i-au dedicat chiar un spatiu generos in publicatia "The Guardian"!

Scriitorul Eugen Ovidiu Chirovici, in varsta de 51 de ani, s-a nascut la Fagaras si este de profesie economist. A publicat peste 1000 de articole in Romania si strainatate si este autorul a cinci romane si mai multe carti de eseistica si istorie economica.

S-a mutat in Anglia pentru a fi alaturi de fiul sau - student la Cardiff – si de sotie, care primise o oferta de munca, in calitate de analist financiar.

Chirovici a scris “The Book of Mirrors”, un roman politist, in limba engleza. Initial a fost refuzat de sase edituri americane "fara nicun motiv", dar, in urma cu trei saptamani, a fost acceptat de agentia britanica Peters Fraser si Dunlop, care a inceput sa trimita exemplare in toata lumea. Nu a trecut foarte mult timp si scriitorul roman s-a trezit cu cereri de publicare de la edituri din 23 de tari.

"Cartea Oglinzilor" (The Book of Mirrors) este considerata de Guardian un fenomen editorial international, iar scriitorul roman ar putea incasa din vanzarea drepturilor de publicare o suma de sapte cifre.

"Nu sunt sigur ca realizez ce se intampla. Este coplesitor si complet neasteptat." a spus Chirovici.

"Cel mai recent roman al meu, The Book of Mirrors (Cartea Oglinzilor), reprezentat de agentul literar Marilia Savvides (Peters, Fraser, Dunlop London; petersfraserdunlop.com), se dovedeste a fi o adevarata lovitura editoriala internationala. Drepturile au fost deja vandute in peste douazeci de tari, printre care Marea Britanie (Penguin Random House, Century), SUA (Simon and Schuster), Germania (Random House, Goldmann), Franta (Les Escales), Italia (Longanesi), Spania (Penguin Random House, Literatura), Olanda, Suedia, Norvegia, Danemarca, Finlanda, Brazilia si asa mai departe. In Romania, drepturile au fost cumparate de Editura Rao (facebook.com/rao.editura). Romanul va fi publicat la inceputul anului 2017", a scris el, pe Facebook.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea