Romani de succes

#roman premiat cu oscar #mihai alden #filme de animatie #oscar

Roman premiat cu Oscar. Mihai Alden, unul dintre oamenii care au revolutionat Hollywood-ul

Un specialist IT originar din Romania este fericitul castigator al unei statuete Oscar acordata in timpul galei pentru realizari tehnice si stiintifice din industria cinematografica americana. Mihai Alden traieste de mai multi ani in Suedia, iar programele software create de el au revolutionat peliculele de animatie realizate recent.

Alden lucreaza pentru compania de film Dreamworks inca de cand si-a terminat studiile la Universitatea Linkoping, numele sau fiind strans legat de succesul unor filme de animatie precum "Pinguinii din Madagascar", "Motanul Incaltat" sau "Cum sa iti dresezi dragonul 2".

"Ceea ce este noul la acest soft este programul open source pe care oricine il poate accesa. Acest lucru a permis unor studiori cinematografice din toata lumea sa acceseze efectele speciale de animatie si sa imbunatateasca radical calitatea filmelor de animatie", a declarat Mihai Alden.

Pentru tanarul roman este cel mai frumos cadou de aniversare din acest an, statueta urmand sa ii fie acordata pe 7 februarie, cu doar cateva zile inainte de implinirea varstei de 30 de ani. Un alt roman, Lucian Boicu, poate sa se bucure de acelasi succes, el fiind in echipa creatorilor de efecte vizuale pentru „American Sniper” ultimul film semnat de Clint Eastwood.

Singurul Oscar castigat de un roman i-a fost conferit postum, in 1973, actorului Edward G.Robinson, nascut in 1893 la Bucuresti, pentru intreaga activitate cinematografica.

Sursa foto: ro.newshub.org

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea