Romani de succes

#premii radu jude # aferim #ursul de argint #radu jude #ursul de aur berlin

Radu Jude, Ursul de Argint pentru "Aferim!"

Regizorul Radu Jude a impresionat, asa cum era de asteptat, juriul de la Berlin care i-a oferit Ursul de Argint pentru filmul sau Aferim, filmat pe o pelicula de 35 de milimetri.

"Daca stiam ca voi castiga, as fi fost foarte serios in timp ce filmam. Trebuie sa multumesc, pentru ca, fiind regizor inseamna sa nu faci altceva decat sa lucrezi cu oameni minunati, talentati si sa-i organizezi, cred ca acest premiu apartine echipei, asa ca le multumesc tuturor foarte mult. Sper ca este si un mesaj pentru institutiile care răspund de cinema in tara mea - e important sa sprijiniti mai mult productii de calitate. Va multumesc foarte mult", a declarat regizorul Radu Jude pe scena Festivalului de Film de la Berlin, potrivit TVR.

Iata si premiul, postat pe pagina oficiala de Facebook a filmului: 

"Aferim!" a impresionat prin subiect, prin scenariu, dar mai ales pentru că a fost filmat alb-negru. Pelicula a fost primită cu aplauze la proiecţia oficială de la Berlinale Palast. Imediat, presa internaţională a plasat-o printre favoritele la marele premiu al festivalului.

Iata-i pe toti laureatii prestigiosului eveniment de la Berlin: 

  • Ursul de Aur pentru cel mai bun film - pelicula "Taxi", de Jafar Panahi
  • Ursul de Argint pentru imagine, montaj, muzică, costume sau scenografie- pelicula "VICTORIA", de Sturla Brandth Grøvlen & pelicula "Pod electricheskimi oblakami" (Under Electric Clouds)
  • Ursul de Argint pentru cel mai bun scenariu - "El Boton de Nacar", de Patricio Guzman
  • Ursul de Argint pentru cel mai bun actor - Tom Courtenay, pentru rolul din pelicula "45 Years"
  • Ursul de Argint pentru cea mai bună actriță - Charlotte Rampling, pentru rolul din pelicula "45 Years" 
  • Ursul de Argint pentru cel mai bun regizor - Radu Jude, pentru pelicula "Aferim!" & Malgorzata Szumowska, regizoarea peliculei "Body"
  • Premiul Alfred Bauer dedicat unui film ce deschide noi perspective cinematografice - pelicula "Ixcanul"
  • Premiul Juriului - pelicula "El Club", de Pablo Larrain.

"Aferim!" ("Bravo!" în limba turcă) a fost singurul lungmetraj românesc intrat, alături de 18 producţii, în competiţia oficială din acest an pentru râvnitul Urs de Aur.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea