Romani de succes

#triatlon # Arch 2 Arc #Andrei Rosu Canalul Manecii # Andrei Rosu #gaz pe foc

Primul roman care a trecut inot Canalul Manecii, inca un record!

Ieri, Andrei Rosu, fost component al trupei Gaz pe Foc si ultramaratonist, a devenit primul roman care a trecut inot Canalul Manecii, in cadrul unuia dintre cele mai grele concursuri din lume, Arch 2 Arc (A2A). Tot astazi, el a devenit si primul roman care a terminat infernalul concurs!


Din 2001 si pana in prezent, doar 14 oameni au trecut linia de sosire a Arch 2 Arc, concurs care cuprinde trei probe: 140 de kilometri de alergare intre Londra si Dover, traversarea Canalului Manecii intre Dover si Calais, 300 de kilometri de pedalare pe bicicleta intre Calais si Paris, scrie prosport.ro.

Andrei Rosu s-a supus acestor probe si, dupa ce, duminica, a alergat timp de 16 ore si 53 de minute, a plonjat luni dimineata, la ora locala 8.00, in apele Canalului Manecii. A inotat 21 de ore si a reusit sa atinga tarmul francez.

„Va multumesc din suflet pentru urari si pentru sprijin! Pe parcursul probei de inot, echipa de suport imi citea mesajele primite = reeenergizare instant. Au contat ENORM incurajarile voastre, intr-o cursa in care am vomat de 42 de ori, din cauza raului de mare (organizatorii au tinut evidenta si mi-au spus ulterior ca la 50 m-ar fi obligat sa ma retrag, bratul stang nu a mai fost functional dupa km 40, am trecut prin 2 „lanuri“ de meduze-gigant roz si violet, apa a avut 13 grade in UK si 14 in Franta, iar curentii ne-au ‘ajutat’ sa parcurgem ultimii 4 km in... 8 ore! Pentru a ‘strapunge’ un curent mai slab, a trebuit sa ‘sprintez’ 2 km, iar pentru asta am apelat la rezerva strategica de Energy Shot (Isostar). Efect secundar (normal pentru produsele cu cafeina): mi-au ramas doar 2 ore de somn (interval suficient, avand in vedere ca la ultra-triatloane nu prea se doarme...“, a scris Andrei Rosu pe Facebook.


Dupa doar cateva ore de somn, triatlonistul a urcat pe bicicleta, la Calais, si a pornit spre Paris. In jurul pranzului, dupa ce pedalat cei 300 de kilometri, Andrei Rosu a devenit primul roman care a terminat teribilul concurs A2A.

Fost component al trupei Gaz pe Foc, Andrei Rosu, in varsta de 39 de ani, s-a apucat de sport, in special de alergat, in urma cu patru ani, iar acum a devenit un etalon in acest domeniu. Corporatistul este singurul om din lume care a reusit performanta sa faca sapte maratoane si sapte ultramaratoane pe sapte continente.

Sursa foto: tesmedia.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea