Romani de succes

#romani de succes #Ioan Marius Ciurariu # intretinere exterioara

„O exceptie in randul romilor romani si bulgari din Finlanda”

Ioan Marius Ciurariu, un rom de nationalitate romana, originar din zona Transilvaniei, care locuieste de cativa ani in Finlanda, le-a atras atentia jurnalistilor ziarului finlandez Helsinki Times. In publicatia online a ziarului, Ioan Marius Ciurariu este descris drept „o exceptie in randul romilor romani si bulgari din Finlanda”, marea majoritate neavand un loc de munca.


„Demni de incredere, muncitori si puternici ca ursii”, asa ii descrie Olli Toivonen, patronul lui Ciurariu pe angajatii sai de etnie roma. „Am incredere ii ei, iar ei au incredere in mine”, adauga el.

Toivonen l-a angajat pe Marius Ciurariu acum trei ani pentru a face munca de intretinere exterioara a mai multor proprietati. Atat rezidentii caselor, cat si companiile pentru care a lucrat l-au apreciat inca de la inceput. Angajatorul sau crede ca totul se datoreaza anilor grei din copilarie in care romanul a muncit la mai multe ferme, insa Ciurariu pune totul pe seama dorintei acute a romilor de a munci.

Barbatul a ajuns in Finlanda acum 6 ani, cu autobuzul si feribotul. Era iarna si a fost nevoit sa doarma un timp afara, in zapada. A fost gasit de Pirjo Hongisto, care mai oferise in trecut adapost si altor persoane de etnie roma. A stat in adapost un an si jumatate, pana si-a gasit un loc de munca si s-a putut intretine. Acum are un job stabil si i-a putut aduce aici pe sotia sa si pe cei doi copii, cu care locuieste in Puotila, in apropiere de Helsinki.

 „Suntem puternici si vrem sa muncim”, a declarat Ioan Marius Ciurariu pentru saptamanalul finlandez.

Ai o poveste de succes, care sa ne demonstreze ca SE POATE? Scrie-ne la adresa liana.hainarosie@acasa.ro pentru a impartasi experienta ta cu cei peste 1,7 milioane de cititori care "trec" zilnic pragul site-ului Acasa.ro. 

CITESTE SI:

Cultura cu “ierburi” pe un hectar de pamant, din Alba, la concurenta cu cele din Franta. "Cererea e de 6-7 ori mai mare fata de productia obtinuta”


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea