Romani de succes

#Mihaela Noroc #Atlas al frumusetii #BAW #aparat fotografiat #femei frumoase #fotografii

Isi cheltuieste toate economiile in cautarea frumusetii ascunse la nivel mondial

Mihaela Noroc, in varsta de 29 ani, a renuntat la stabilitatea unui job pentru a-si urma pasiunea din adolescenta: fotografia. In urma cu un an, Mihaela Noroc a plecat intr-o calatorie in jurul lumii menita sa "documenteze" frumusetea feminina. Proiectul sau, BAW (Beauty Around the World), a capatat amploare pe masura ce tanara romanca a traversat aproape toate continentele de pe glob si a realizat Atlasul frumusetii, o enciclopedie online dedicata femeilor..


Pentru acest proiect unic in tara noastra, Mihaela Noroc a dat televiziunea pe fotografie, alegere pe care a facut-o in urma cu 10 ani. „Mult timp a fost doar o pasiune, pentru ca nu gaseam solutii sa traiesc din asta. Am muncit cativa ani in productia de televiziune, dar am decis sa renunt ca sa-mi urmez pasiunea”, a povestit ea pentru Gandul.

Esti frumoasa atunci cand esti tu insati, autentica, particulara, libera.Poti sa te nasti cu trasaturi fizice spectaculoase, dar nu vei avea niciodata un chip armonios, daca vei incerca tot timpul sa fii altcineva, sa te prefaci

Mihaela Noroc

“De mai multi ani, eu si sotul meu ne-am investit toate economiile in calatorii prin lume. In aceste voiaje eu faceam fotografii de travel, iar cand ajungeam acasa realizam, in general, portrete de femei. Am parcurs peste 60 de tari, in toata viata mea. Cu proiectul am ajuns deocamdata in 35 de tari. Nu am avut niciun sponsor pana acum, iar bugetul l-am asigurat in proportie de 95% din propriile economii, iar restul din cateva donatii pe care le-am primit online. Gandul meu a fost sa arat ce pot sa fac si de abia apoi sa caut sponsorizari, ca sa pot continua”, afirma tanara.

Mihaela spune ca a plecat de acasa cu gandul de a inconjura planeta. “De a porni spre est si de a ma intoarce dinspre vest, vizitand locuri si cunoscand culturi cat mai diverse, in care sa pot documenta frumusetea feminina”. Mihaela ca petrece zile intregi cautand fizionomia pe care si-o doreste. Uneori merge in locuri aglomerate, in piete, in baruri, in universitati. Daca nu gaseste ceea ce cauta, lasa carti de vizita si ii roaga pe oameni sa-ii recomande o cunostinta. Alteori cerceteaza retele de socializare, luand la rand profilurile. "Apelez uneori si la agentii de modeling, dar in acel caz cauta modele incepatoare pentru ca sunt mai apropiate de ideea mea de a fotografia figuri autentice”, a continuat fotografa. 

Impresionata de...

Dintre toate "modelele" sale, Mihaela marturiseste ca a fost impresionata de femeile din Iran, care au surprins-o prin creativitatea cu care isi valorificau frumusetea, desi traiesc intr-o societate care le impune multe restrictii. "Femeile din Columbia m-au impresionat prin diversitatea lor. Unele aveau chipuri ca din Africa, altele ca din Suedia, Thailanda sau Turcia, dar toate erau columbience. Apoi femeile din Cuba sau Brazilia m-au surprins prin atitudinea lor dezinhibata si mandra". Deocamdata, frumusetea nu a fost descoperita de fotografa talentata, dar care promite ca va include si frumusetea mirotica in Atlasul sau virtual, pe care ar dori sa-l publice si pe hartie, dar pentru care deocamdata nu are buget. 

 

Care este definitia frumusetii?

Frumusetea e un atribut subiectiv, este de parere initiatoarea proiectului BAW. :"Intr-o epoca a globalizarii in care toate femeile tind sa se poarta si sa se imbrace la fel, mesajul meu e ca esti frumoasa atunci cand esti tu insati, autentica, particulara, libera.Poti sa te nasti cu trasaturi fizice spectaculoase, dar nu vei avea niciodata un chip armonios, daca vei incerca tot timpul sa fii altcineva, sa te prefaci".

 

Ai o poveste de succes, care sa ne demonstreze ca SE POATE? Scrie-ne la adresa liana.hainarosie@acasa.ro pentru a impartasi experienta ta cu cei peste 1,7 milioane de cititori care "trec" zilnic pragul site-ului Acasa.ro. 

 
CITESTE SI:

Tanara care a dat imobiliarele pe dulciuri si a cucerit Casa Regala

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea