Romani de succes

#fotografii #romani de succes #orfan fotograf #expozitii fotografie

In copilarie - orfan, la maturitate - fotograf pentru Angelina Jolie si Brad Pitt

Are 35 de ani, iar copilaria si-a petrecut-o in orfelinatele din Iasi. Mediul in care crescut Marius si pe care ar vrea sa-l dea uitarii pentru totdeauna nu l-a impiedicat insa sa tinteasca departe: a absovit doua facultati, este masterand, iar una dintre cele 12 expozitiile de fotografie ale sale a fost gazduita de vestitul muzeu Luvru.

„Am avut o copilarie dura... La centru, cine prindea o felie de paine in plus o ascundea in pantof. Situatia s-a schimbat prin ‘97, cand au inceput sa vina straini si sa aduca alimente si medicamente, incaltaminte....”, isi aminteste aminteste Marius.

Cu toate acestea, cei care l-au cunoscut au doar cuvinte de lauda la adresa sa. „A crescut in sistem si a beneficiat de ajutorul nostru pana la 23 de ani, avand gradul II de handicap, sufera de o boala mai ciudata, boala Wilson. De aceea nu are voie sa lucreze intr-un mediu toxic si a avut mari probleme cu gasirea unui loc de munca. Ne bucuram ca si-a gasit intr-un final, mai ales ca a invatat atata carte. Noi mereu l-am incurajat in ceea ce priveste studiile“, a declarat Tiberiu Bantas, purtatorul de cuvant al Directiei Generale de Protectie a Copilului Iasi, pentru ziaruldeiasi.ro.

In ciuda greutatilor, Marius a dorit mereu sa-si depaseasca conditia.Dupa liceu a intrat la Facultatea de Mecanica si a absolvit-o in 2005. Apoi a urmat Facultatea de Filologie, iar in prezent este masterand la Universitatea de Arte „George Enescu”, unde studiaza arta foto-video si regia.

Pasiunea sa a fost apreciata chiar de celebrul cuplu Angelina Jolie si Brad Pitt.

„Tema a fost «Culorile vietii», si a fost cu vanzare. Una dintre fotografii, cu chipul unui copil, a fost cumparata chiar de Angelina Jolie si Brad Pitt. Erau in trecere. in afara se cumpara, in tara nu prea. Doar daca din intamplare sunt in vizita turisti. Sunt pasionat de fotografie de la 8 ani, iar la 14 ani, in timp ce eram intr-o excursie cu Centrul in Anglia, am luat timp de trei saptamani lectii de fotografie de acolo“, a declarat Marius.

Planurile sale sunt in continuare marete: si-a propus sedinte foto in Pacific si Noua Zeelanda.

Ai o poveste de succes, care sa ne demonstreze ca SE POATE? Scrie-ne la adresa liana.hainarosie@acasa.ro pentru a impartasi experienta ta cu cei peste 1,7 milioane de cititori care "trec" zilnic pragul site-ului Acasa.ro. 

Sursa foto: ziaruldeiasi.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea