Romani de succes

#Brides'S - the story continues #romani de succes #dorin negrau #designer roman

Dorin Negrau, la Fashion Week de la New York

La 19 februarie, in aceeasi zi cu creatiile caselor Ralph Lauren, Calvin Klein si Mark Jacobs, designerul roman Dorin Negrau va prezenta la Mercedes-Benz Fashion Week de la New York colectia sa inspirata din portul traditional romanesc din Transilvania, "Brides'S - the story continues".

"Cu ocazia acestui eveniment, am primit si solicitarea reprezentantilor Institutului Costumului din New York de a fi prezenti la show-ul nostru, in vederea participarii, respectiv selectarii unor piese din colectia noastra pentru o expozitie viitoare din cadrul Metropolitan Museum", a spus Negrau, potrivit unui comunicat remis Mediafax..

Designerul prezinta o noua colectie eclectica, senzuala, romantica si incitanta, valorificand sursele inepuizabile de inspiratie ale costumului traditional al femeilor maritate din Transilvania.

Colectia "Brides'S - the story continues" readuce in atentie broderiile realizate de femeile din satele de la poalele muntelui unde se afla castelul lui Dracula si unde tehnica acestor creatii a fost mostenita de la strabunii locului, care le realizau pentru insusi temutul vampir in semn de temere si jale. Broderiile s-au perfectionat in timp si au devenit emblematice pentru acea zona din Romania.

Dorin Negrau, prin colectia "Brides'S - the story continues!", atrage atentia asupra diferentelor contrastante dintre costumele oamenilor de rand care le brodau si luxul fara de margini, plin de senzualitate si romantism al domnitelor acelor vremuri, tinute captive in castelele de piatra ale domnitorului Vlad Tepes.

CITESTE SI:

Radu Jude, Ursul de Argint pentru "Aferim!"

Sursa foto: en.bellebeirut.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea