Romani de succes

#femeii din stiinta #burse de cercetare #romani de succes #cercetare

Burse de cercetare pentru femeile din stiinta

Madalina Barsan, Lavinia Curecheriu, Luminita Confederat si Dumitrita Rugina sunt laureatele din acest an ale programului de burse nationale "Pentru femeile din stiinta", fiecare obtinand cate un grant de 42.000 de lei, cu care sa isi finanteze activitatile de cercetare.

Castigatoarele celor patru burse acordate anul acesta de L'Oreal si UNESCO sunt Madalina Barsan si Lavinia Curecheriu pentru categoria stiinte Fizice si Luminita Confederat si Dumitrita Rugina, in categoria stiintele Vietii.

Madalina Barsan studiaza proprietatile coenzimei Q in structurile polimerice hibride de ciclodextrina, ca marker pentru stresul oxidativ. Este cercetatoare la Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Materialelor (INCDFM), a absolvit Facultatea de Chimie si detine un master in electrochimie si un doctorat in biochimie.

Lavinia Curecheriu este doctor in fizica, asistent universitar la Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iasi si cercetatoare stiintifica la aceeasi institutie. Proiectul pentru care a obtinut bursa se concentreaza asupra temei compozitelor polimerice proiectate pentru electronica flexibila.

Luminita Confederat este doctoranda la Universitatea de Medicina si Farmacie "Grigore T. Popa" din Iasi, in cadrul Departamentului de Chimie Farmaceutica. Luminita a absolvit Facultatea de Farmacie, este doctorand in farmacie clinica si, pentru a avea o viziune completa asupra ariei de cercetare careia i s-a dedicat, urmeaza si cursurile Facultatii de Medicina. Proiectul pentru care a primit finantare in cadrul competitiei analizeaza modularea profilului hipoglicemic al sulfonilureelor si dezvoltarea unor sisteme terapeutice multi-tinta aplicabile tratamentului diabetului zaharat.

Dumitrita Rugina, de la Facultatea de Medicina Veterinara din Cluj-Napoca, este specializata in biochimie vegetala si agroalimentara, biochimie analitica, biotehnologii si biologie celulara. Proiectul pentru care i s-a decernat bursa abordeaza problematica micropurtatorilor biocompatibili dezvoltati pentru a transporta antocianine in celulele tumorale ale pielii.

Programul de burse nationale L'Oreal – UNESCO "Pentru femeile din stiinta" s-a desfasurat in perioada februarie – mai 2017 si s-a adresat cercetatoarelor din Romania cu varsta de maximum 35 de ani, care fie sunt doctorande, fie au obtinut titlul stiintific de doctor si urmeaza un program de pregatire postuniversitara in cadrul unei institutii acreditate de invatamant superior din tara.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea