Romani de succes

#roman Everest #Horia Colibasanu Everest #horia colibasanu

Premiera Horia Colibasanu a cucerit Everestul fara oxigen suplimentar si fara serpasi

Azi-dimineata, alpinistul timisorean Horia Colibasanu a reusit sa cucereasca varful Everest (8.848 metri), din Muntii Himalaya, stabilind o premiera nationala si internationala dupa ce a urcat pe cel mai inalt varf de pe Pamant fara serpasi sau oxigen suplimentar.

Reprezentantii alpinistului timisorean anunta ca Horia Colibasanu a cucerit varful Everest marti dimineata, la ora 06.20, dupa o ascensiune care a durat aproape 12 ore.

“A fost oribil de greu, foarte foarte frig. Am reusit. Sunt bine, fac pozele de pe varf si cobor. De partea cealalta a varfului se vad expeditiile care urca pe ruta sudica”, a transmis Horia Colibasanu, imediat cum a ajuns pe varf.

“Horia Colibasanu a urcat in paralel cu serpasii care au instalat corzile pe Everest pentru sezonul 2017, iar decizia lui Horia de a pleca mai repede spre varf a avut doua motive: sa evite imbulzeala ca sa isi reduca timpul de expunere la mare inaltime, sa isi dea timp in caz de vreme nefavorabila sa incerce ascensiunea de mai multe ori”, spun reprezentantii alpinistului.

Potrivit acestora, urmeaza ca Horia Colibasanu sa coboare la o altitudine sub 8.000 de metri pentru a se odihni, aceasta etapa a expeditiei fiind importanta si riscanta avand in vedere ca este foarte obosit. Varful Everest este cel de-al optulea in palmaresul sportiv al lui Horia Colibasanu si a reprezentat o provocare pentru sportivul timisorean, care isi doreste sa urce pe toate cele 14 varfuri de peste 8.000 de metri.


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea