Romani de succes

#ajutor grecia # acord grecia #delia velculescu # grexit # criza grecia # vacanta grecia #fmi

O romanca, responsabila de negocierile FMI cu Grecia

Delia Velculescu a fost numita de Fondul MOnetar International sefa misiunii de la Atena. Potrivit cotidianului Kathimerini, citat de site-ul GreekReporter, Delia Velculescu va avea sarcina de a evalua situaţia financiară a Greciei. Ea o inlocuieste pe Rishi Goyal, care ar fi adoptat o pozitie prea rigida în recentele negocieri FMI - Grecia.

Delia Velculescu are o experienţă consistenta in ceea ce priveste situaţia economica a Greciei. În anul 2009, ea a fost coautoarea unui studiu despre situaţia financiară a statului elen, iar in urma cu doi ani a fost şi reprezentantul FMI în negocierile pentru planul de asistenţă financiară acordată Republicii Cipru.

Delia Velculescu s-a nascut in 1975. In 1992 a terminat Colegiul National “Gheorghe Lazar” din Bucuresti. Se pregatea sa dea examen de admitere la Academia de Studii Economice, dar destinul i s-a schimbat brusc. A primit o bursa de studii in SUA si viata ei s-a schimbat total. Potrivit cancan.ro, romanca este casatorita cu un reputat medic oncolog, tot roman. Victor Velculescu traieste in SUA, alaturi de parinti, de cand avea doar 7 ani. Cand a cunoscut-o pe Delia, el era student la Facultatea de Biologie de la Universitatea Stanford, iar ea urma cursurile Colegiului Wilson din Pennsylvania. Au impreuna 3 copii, iar viata lor este destul de simpla. Au renuntat la televizor, iar viata lor se imparte intre familie, orele de cercetare si predare ale lui VIctor si jobul la FMI al Deliei. 

Delia Velculescu lucreaza la FMI din 2003 si este supranumita "doamna Draculescu", mai noteaza cancan.ro. 

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea