Romani de succes

# Dumitru Popescu #ArcaBoard #placa zburatoare #romani de succes

Inventia unor romani care te ajuta sa zbori “oriunde doresti, oricand doresti”

Un grup de cercetatori romani au creat “primul vehicul revolutionar de la aparitia bicicletei, a automobilului sau avionului”, si anume placa zburatoare propulsata electric.

“ArcaBoard este un vehicul revolutionar. In ultimii 17 ani, am dezvoltat tehnologii aerospatiale care tinteau catre cer. Acum, am folosit cunostintele insusite pentru a darui oamenilor o tehnologie uimitoare, pentru a implini un vis fundamental al omului. Visul de a zbura”, afirma Dumitru Popescu, presedinte ARCA Space Corporation, o companie de inginerie aerospatiala, cu sediul in Las Cruces — New Mexico (SUA), al carei obiectiv principal este explorarea spatiala si care a fost infiintata ca Asociatia Romana pentru Cosmonautica si Aeronautica, un ONG in Romania, de catre Dumitru Popescu si alti cativa pasionati de rachete si aeronautica.

ArcaBoard este o masina zburatoare propulsata electric, avand 272 cai putere si 203,000 W, fiind, “cel mai puternic si mai usor vehicul personal creat vreodata”. ArcaBoard se poate deplasa in orice directie, inainte si inapoi. Pretul de achizitie este de 19.900 de dolari americani, poate fi comandat pe site-ul ARCA, iar primele unitati vor fi livrate incepand cu 15 aprilie 2016.

ArcaBoard este construita din materiale compozite, are dimensiunile de 145 x 76 x 15 cm si o greutate de 82 de kilograme. Aceasta tehnologie permite unei persoane cu greutatea de maxim 110 kg sa zboare. Vehiculul poate sa zboare la o inaltime de 30 de centimetri, cu viteze de pana la 20 km/ h. Performanta este limitata de senzorii care o echipeaza. Anduranta maxima este de 6 minute, dar cu accesoriul ArcaDock bateriile pot fi reincarcate in 35 de minute.

“Pentru prima oara in istorie, fiecare persoana va avea posibilitatea sa zboare oriunde doreste, oricand doreste", sustin producatorii placii zburatoare.

Sursa foto: arcaspace.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea