Romani de succes

#industria culinara #romani de succes #femei de succes #interviu

Interviu: Secretele femeilor de succes din spatele industiei culinare

Intr-un domeniu dominat de barbati, exista femei care reusesc sa se remarce in fiecare zi, influentand dezvoltarea industriei culinare locale. De Ziua Internationala a Femeii, iata doua povesti ale unor femei de succes: Miruna Bitar, managing partner Aria Gourmet Burger si Andra Otava, co-fondator Donuterie.

Care este ingredientul cheie de care ai nevoie pentru a avea succes?

Miruna Bitar (Aria Gourmet Burger): In primul rand, cred ca ar fi curajul, urmat de perseverenta, respect pentru client, noroc si putina inconstienta.

Andra Otava (Donuterie): Succesul, indiferent ce inseamna pentru fiecare dintre noi, tine foarte mult de perseverenta. Daca o persoana crede cu tarie in ceva, trebuie sa continue pana cand va avea succes. in afaceri, esti de obicei singur, lumea te judeca si te critica, si prea putini sunt cei care te incurajeaza. Trebuie sa ai incredere in tine si sa continui fara sa astepti o confirmare din partea cuiva. si cred ca un pic de nebunie este binevenita la inceput.

Care sunt riscurile si provocarile cu care se confrunta proprietarii de restaurante?

Miruna Bitar (Aria Gourmet Burger): Din punctul meu de vedere, in cazul unui restaurant deschis in Bucuresti, riscul este foarte ridicat in ceea ce priveste locatia, produsul pe care il vinzi, reinnoirea anuala a autorizatiei, situatia economica instabila si multe altele.

Andra Otava (Donuterie): Sa ai o afacere in domeniul culinar este destul de riscant. Oamenii isi schimba gusturile in mod constant, piata devine din ce in ce mai competitiva si apar foarte multe lucruri noi. in acest domeniu, este necesar sa tii pasul cu tot ce se intampla. Trebuie sa te reinventezi si sa privesti constant interesul clientului. Totodata, trebuie sa fii diferit pe piata si foarte personal cu cei care aleg sa iti treaca pragul.

Ce tendinta ai observat in industria alimentara in ultimul an?

Miruna Bitar (Aria Gourmet Burger): Burgerul. Nu cred ca exista un restaurant, cu exceptia bucatariei asiatice, care nu are un burger in meniu. O alta tendinta pe care am observat-o este cresterea necesitatii de livrare a produselor alimentare si diminuarea rabdarii clientului in ceea ce priveste timpul de livrare.

Andra Otava (Donuterie): intr-o societate in care social media este prezenta in toate aspectele vietii, este foarte important ca mancarea sa arate bine in fotografii. Este cea mai buna publicitate si garanteaza un numar de clienti, indiferent de felul de mancare pe care il vinzi. Orice fel de mancare atractiv din punct de vedere estetic este in tendinta.

Daca ar fi sa prepari si sa mananci un fel de mancare pentru tot restul vietii tale, care ar fi acela?

Miruna Bitar (Aria Gourmet Burger): Un desert delicios cu ciocolata, pe care il avem in meniul Aria Burger.

Andra Otava (Donuterie): Ciorba de fasole.

Daca ar fi sa descrii 2017 intr-un singur cuvant, care ar fi acela?

Miruna Bitar (Aria Gourmet Burger): Instabil, dar am rezistat!

Andra Otava (Donuterie): Plin de provocari.

Interviu realizat de foodpanda.ro, cea mai mare platforma de food ordering din Romania.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Cauta-ti perechea